Foto: HNS

Pao je dogovor između Marcela Brozovića, Intera i Al Nassra nakon što se činilo da je sve propalo. Gazetta dello Sport donosi detalje velikog obrata u luksuznom pariškom hotelu. Brozović seli u Saudijsku Arabiju

“Nakon što je petak ujutro Brozović propustio zakazani liječnički pregled, a Saudijci tražili popust na već dogovorenu odštetu s Interom, činilo se da je posao pred propašću. No sve strane su se navečer opet našle na pregovorima koji su bili plodni i bijeli dim je na vidiku. Možemo reći da se službena objava transfera očekuje u iduća 24 sata”, pisala je Gazzetta jučer i dodala:

“Iako su početkom tjedna klubovi dogovorili da Al Nassr plaća Interu odštetu od 23 milijuna za Brozovića, Nerazzurri će ipak dobiti dosta manje, 18 milijuna eura. No njima je i to važna svota, koju će usmjeriti odmah na otkup Romelua Lukakua, koji je prioritet trenera Inzaghija.”

Gazzetta ističe i da će Brozović dobiti manje nego što je tražio, ali da će i dalje biti fenomenalno plaćen: “Brozović je za potpis od Al Nassra tražio dvogodišnji ugovor i plaću od 30 milijuna eura godišnje. Na kraju će potpisati na tri godine i za cifru između 26 i 27 milijuna eura godišnje. To je dakako i dalje raskošan ugovor.”

Sada pak isti izvor otkriva detalje velikog preokreta: “Otac i sin Brozović izveli su blitzkrieg u Parizu. Igračev otac Ivan uzeo je nove agente, Francuze, koji su zato tamo organizirali liječnički pregled i završne pregovore. Očito su Brozovići otkazali dosadašnjim Marcelovim zastupnicima, onima koji su dogovorili produljenje ugovora s Interom prije godinu dana. S novom ekipom pregovarača sve je išlo ekspresno. Nakon što je prošao liječnički, Epic Brozo i njegov otac sve su s novim poslodavcima dogovorili u luksuznom hotelu Shangri La.”

Gazzetta zaključuje: “Marcelo Brozović je novi igrač Al Nassra. Baš sve je dogovoreno između tri strane i jedino preostaje potpis ugovora. Inter će doduše dobiti manju odštetu od nedavno dogovorene, ali u klubu su sretni i takvom svotom zato što je Brozović godinama i plaćom bio preveliko opterećenje za klub. Ovaj 31-godišnjak je naime u bruto iznosu i s bonusima godišnje do 2026. koštao Inter čak 14 milijuna eura.” – piše SportKlub