Bugatti Rimac predstavljan u Kaliforniji. Cijena – prava sitnica

0
Foto: Facebook Mate Rimac
Osnivač i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Rimac Automobili te glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je u petak na Tjednu automobila u Montereyju u Kaliforniji prvi automobil kojeg je tvrtka Bugatti Rimac dizajnirala pod njegovim vodstvom.

“Dame i gospodo, Bugatti W16 Mistral. Prvi novi Bugatti osmišljen i razvijen pod vodstvom Bugatti Rimca. Ovaj model bit će posljednji te vrste prije nego što prijeđemo na sljedeću generaciju hibridnih Bugattija. Napravit će se 99 jedinica po cijeni od pet milijuna eura.

Proteklih smo tjedana automobil pokazivali samo postojećim vlasnicima Bugattija i njima se automobil toliko svidio da je već potpuno rasprodan. Bugatti je stoga ponovno rasprodan (nema novog Bugattija koji se danas može naručiti). Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitamo cijelom timu na ovom nevjerojatnom postignuću”, objavio je Rimac na Facebooku.

Foto: Facebook Mate Rimac

Kompanija Mate Rimca postala je većinski vlasnik Bugattija u srpnju prošle godine, a kompanija Rimac Automobili postala je Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.