Čačić komentirao Banožićevu nesreću: “Alkohol, puna crta, tunel, čak i neprilagođena brzina su neprihvatljivi postupci u prometu. Krivica je ovdje neupitna, samo je pitanje kakva krivica”

0
255
Foto: screenshot

Radimir Čačić, bivši prvi potpredsjednik Vlade, ministar i saborski zastupnik, iznio je svoje komentare u vezi sa smjenom ministra Marija Banožića, uspoređujući ju s vlastitim iskustvom osude zbog prometne nesreće prije više od 10 godina.

“Ne može se usporediti Andrej Plenković i odluka o razrješenju Banožića i to da Zoran Milanović mene nije razriješio”, rekao je Radimir Čačić.

‘To je bila apsolutno politička presuda’

“Plenković je tad bio saborski zastupnik kao i ja. To je bilo dvije godine prije nego što je Zoran Milanović postao premijer. Saobraćajna nesreća, tragedija obitelji Liptak, izrazio sam žaljenje, vozio sam sporijim trakom, bez alkohola u krvi, ispod maksimalno dozvoljene brzine, u vozilu ispred mene ljudi nisu bili vezani, gospođa koja je vozila nije imala povredu jer je bila vezana, nisu imali svjetla za maglu i ključno, vozili su dvaput niže što je protuzakonito od brzine dozvoljene na autoputu”, naveo je.

“Odmah sam rekao da ako me proglase krivim, da ću podnijeti ostavke na sve svoje dužnosti. U drugostupanjskoj osudi sam presuđen i podnio sam ostavku. Imao sam informaciju od najviših dužnosnika Mađarske da će to tako učinti, povukli su sutkinju iz mirovine da tako presude, bilo je vezano na slučaj Hernadi, na moj odnos prema Mađarima, posebno u INA-i i moju nespremnost da budem ucijenjen. To je bila apsolutno politička presuda. Paralele ne postoje”, kazao je bivši ministar.

Neprihvatljivi postupci u prometu

Alkohol, puna crta, tunel, čak i neprilagođena brzina, nabrojao je Čačić kao neprihvatljive postupke u prometu. Krivica je ovdje neupitna, samo je pitanje kakva krivica, istaknuo je.

Na pitanje je li trebao nastaviti karijeru, dodao je: “Nisam već dugo nikoga čuo da to problematizira. Ne sjećam se ni političkih protivnika koji su to izvlačili”.