Nakon koalicijskog sastanka kratku izjavu za medije dao je i varaždinski župan Radimir Čačić.

“Moj stav je da svi imali priliku – i Most i SDP i HSLS i HNS. Svi su imali priliku od 1991. do danas”, kazao je nakon koalicijskog sastanka varaždinski župan Radimir Čačić na novinarsko pitanje da komentira prijedlog o ukidanju članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Potom dodaje: “Sve što su htjeli učiniti učinili su. Ovo sad što smo čuli od strane gospode iz Mosta sastoji se u jednom strašnom naporu koji je učinjen da se promijeni jedan članak u zakonu iz 1991. koji kaže ‘ukinimo Komoru’. Jednom kad ukineš financiranje, a zadržiš sve drugo što zakon predlaže obaveze, javne ovlasti… Tog trenutka veliš ‘Komora ne postoji’”, kaže Čačić.

Potom iznosi mišljenje o tom prijedlogu: “Neozbiljno, neodgovorno, opasno, populistički. To je nešto što ja osobno, niti mi kao Reformisti nikada nismo mogli, niti ćemo podržati”, jasan je Čačić.

Dodaje da HGK treba reformirati, ali ne i ukidati. “Komoru treba ponovo definirati, poslati ta tržište u velikoj mjeri, ali prepoznati i njene javne ovlasti. Populizmu ne, reformama da. Komora nije dovoljno dobra, ni blizu, ali s druge stane ne pada nam na pamet da podržimo uništenje jedne od institucija koje su važne za hrvatsko gospodarstvo i društvo”, istaknuo je.

Zaključno je kazao da je koalicija stabilna.

dp