23/06/21

Cijepljenim građanima davat će po 200 kuna nagrade, a Vučić će uskratiti plaćeno bolovanje onima koji obole od korone, a nisu se željeli cijepiti!

Must Read

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odlučio je dati 3000 dinara, što je oko 200 kuna cijepljenim građanima. Novac će dobiti svi stariji od 16 godina, koji do 31. svibnja dobiju jednu ili dvije doze cjepiva protiv COVID-a.

Kako pišu beogradski mediji Vučić se oko toga sinoć konzultirao s premijerkom Anom Brnabić i Ministarstvom financija, a konačnu odluku donijet će Vlada.

“Kako ne možemo donositi negativne diskriminacijske mjere za one koji ne žele primiti cjepivo, razmišljali smo kako nagraditi one koji su se cijepili”, izjavio je Vučić i objasnio kako na ovaj način želi nagraditi one „koji su pokazali odgovornost, ali i pozvati sve ostale na cijepljenje“.

Vučić je također najavio ako se netko zarazio koronom, a nije cijepljen, da neće dobiti plaćeno bolovanje.

 – Ako ste se zarazili tuđom krivicom, a primili ste dvije doze cjepiva i radite u javnoj ili državnoj službi, imate pravo na plaćeno bolovanje. Ako niste cijepljeni, nećete imati plaćeno bolovanje. Želimo doći do kolektivnog imuniteta kako bi se posvetili radu”, objasnio je Vučić.

Kako bi građane motivirao na cijepljenje, odlučio je da će do kraja svibnja autobusom krstariti po srpskim selima i razgovarati s ljudima da se cijepe. On se cijepio kineskim cjepivom. 

dp/Foto:screenshot

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img