Saturday, October 16, 2021
HomeSportĆiro kod Šprajca: Da su bili Perišić i Lovren, nema šanse da...

Ćiro kod Šprajca: Da su bili Perišić i Lovren, nema šanse da ne prođemo, ja bih mu naredio da se cijepi

Nakon drame u Kopenhagenu, Hrvatska nogometna reprezentacija je poslije produžetaka ipak ispala s Eura. Gost u emisiji “Direkt” na RTL-u je bio trenerska legenda hrvatske reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević koji je otkrio što misli koji je razlog eliminacije “Vatrenih” s natjecanja.

“Da su bili Perišić Lovren, nema šanse da ne prođemo ove. Dalić je izvadio maksimum, On ima četiri do pet mladih igrača za koje se još ne zna hoće li biti reprezentativci. Morao je akrobacije izvesti da spasi što se može spasiti. Sve u svemu, mislim da je najbolja bila publika jer ona nije spremna da kritizira, dapače zahvalna je svojim ljubimcima  za napore koje su učinili. U jednom trenutku bili smo svi u euforiji jer smo mislili ‘Evo nas!’, ali Španjolska je jedna nogometna velesila”, kazao je Ćiro. 

Komentirao je i mijenjanje kopački…

“To su anomalije koje se ne bi smjele dogoditi. To što su mladi ne znači da su i neiskusni. Oni imaju puno širu lepezu od nas. Iako ja pretendiram uvijek da su naši igrači najbolji. Smjena generacije je postojala, ja čestitam Daliću da je ipak našao načina da se mi ipak stavimo u evidenciju i da smo pokazali da nismo mačji kašalj”.

Kritika je da je Dalić trebao ranije uvesti Oršića, možda i Pašalića, komentirao je Zoran Šprajc.

“Ja ne vidim nikakvu Dalićevu grešku. Ja ih ne bih mijenjao. Jer Kovačić je pokazao svježinu i vrlo je bitan. Dalić je imao svoju zamisao i uspio je, dao novi zanos. Onda su upadali neki igrači koji će po meni teško ikad biti standardni reprezentativci. Tražimo razlog tamo gdje on je. Mi smo ipak manji u kvantiteti igrača. Da su bili Lovren i Perišić mi se možemo lagano nositi sa Španjolcima. Sretan sam da nema kritika na Dalića”, kazao je Ćiro.

Na pitanje bi li on kao izbornik dozvolio da se Perišić ne cijepi, a ključni je igrač, Ćiro je rekao:

“To je meni nepojmljivo. Koliko god je nespretno da ja to kažem, meni se to nikad ne bi moglo dogoditi. Ti nisi sine svoj, ti si gazda hrvatskog naroda i imaš privilegiju da ga predstavljaš. I da se sad razboliš jer ti je neki primitivac stavio bubu u glavu da se ne trebaš cijepiti. Ja bih mu naredio”. 

“To je neodgovorno. Iskorist ću i ovaj primjer da kažem da se trebamo cijepiti”, dodao je. 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments