Cure detalji o užasu u Šibeniku i Vodicama; ubijeni su šibenski poduzetnik, stečajna upraviteljica, njen suprug i vjerovnik

0
PU SDŽ

Počinitelj, za kojim se još traga, navodno je vlasnik propale šibenske pekare

Mediji su polako počeli izlaziti s detaljnijim o mučnim ubojstvima u Šibeniku i Vodicama. Kako neslužbeno doznaje Večernji list, ubojica je vlasnik propale šibenske pekare Matkol. Navodno je upucao najvećeg vjerovnika svoje pekare, vlasnika trgovačkog lanca Djelo. Ubijeni su, piše Večernji, i stečajna upraviteljica te njezin suprug. Četvrta žrtva je vjerovnik kojem je nakon stečaja pripala hala pekare Matkol.

Večernji list piše kako se ubojica danas sastao sa stečajnom upraviteljicom, njenim suprugom i vjerovnikom kojem je pripala hala, a tema razgovora je navodno bila Matkolova bivša hala. Ubojica je navodno u tom trenutku ubio sve troje, sjeo u terensko vozilo bračnog para, i zaputio se u Vodice. Šibenski poduzetnik u tom je trenutku sjedio u Mercedesu ispred jedne svoje trgovine, a ubojica ga je navodno likvidirao iz kalašnjikova.

Prema najnovijim informacijama, ubojica je i dalje u bijegu, a šibenska policija se oglasila oko 17 sati i građane zamolila za pomoć. “U vezu s navedenim događajima dovodimo mušku osobu koja se koristi osobnim vozilom marke Škoda Karoq, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Pozivamo građane da, u slučaju da primijete navedeno osobno vozilo, žurno dojave policiji lokaciju na brojeve telefona: 192 ili 022/ 347-139 ili 022/ 347-446”, napisali su te ujedno potvrdili kako je počinitelj i dalje živ, te u bijegu.

Ubojica je tražio odgode pokretanja stečaja

Večernji piše da je stečaj nad pekarom Matkol pokrenut u studenom 2018. godine, zbog neprekidne blokade dulje od četiri mjeseca, te 831 tisuće kune duga. Par mjeseci prije pokretanja stečaja, pekare su zatvorene, a neke radnice su navodno informacije o otkazu dobile u zadnji tren, a neke ga nikad nisu no dobile.
Ubojica je navodno na ročištima tražio odgode rješenja o pokretanju stečaja. Naveo je da od imovine posjeduje halu od tri tisuće kvadratnih metara, koja je vrijedna oko dva milijuna eura, piše Večernji. Uz halu, navodio je i 300 kvadratnih metara poslovnog prosta na Baldekinu, vrijednosti oko 400 tisuća eura. Uz nekretnine, spominjao je sedam kombija, pekarsku opremu i strojeve, te da od svojih vjerovnika potražuje oko 1,5 milijuna kuna za koje su pokrenuti postupci prisilne naplate.

Najveći vjerovnik bio je ubijeni poduzetnik

Najveći Matkolov vjerovnik bio je upravo trgovački lanac Djelo ubijenog poduzetnika, koji je Matkolu dugovao oko pola milijuna kuna.

Večernji neslužbeno saznaje da je Djelo prvo dugovalo Matkolu, budući da su se proizvodi ove šibenske pekare prodavali u njihovim trgovinama. Dogovorena je navodno kompenzacija u brašnu, no na kraju se ispostavilo da brašno ima veću cijenu od pekarskog proizvoda, pa je Matkol dugovao Djelu.

dp/VL