Đakić izabran na čelo HVIDRA-e! PETI PUT

0
Foto: Snimka zaslona/YouTube

Dosadašnji predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić po peti put je izabran na čelo te udruge na 21. redovnom izvještajno-izbornom saboru u subotu, a u svom je govoru poručio kako će i dalje raditi na pravnoj i socijalnoj zaštiti članstva.

Đakić je istaknuo da će se boritiza zakonske izmjene u vezi s usklađivanjem invalidnina sukladno rastu BDP-a, kao i da se ukine desetpostotno umanjenje mirovina onima koji je stječu po starom zakonu.

Na izvještajno-izbornom saboru je rečeno kako se HVIDRA bori da dobije najmanje milijun kuna koji su potrebno da se organizira 26. svehrvatsko sportsko natjecanje osoba s invaliditetom, jer su iz tih sportskih igara iznjedreni paraolimpijci Kralj i Križanec u streljaštvu.

Kako je riječ o igrama koje se uglavnom održavaju u Makarskoj, udruga se zalaže da se tamošnje državno zemljište i zapušteni prostor prenesu u njihovo vlasništvo i da se sredstvima EU urede kao Centar za rehabilitaciju hrvatskih branitelja, za igre, za odmor i za duhovnu obnovu.

Najavljeno je kako će se održati likovna kolonija, a ako se održi aukcija tih radova, prikupljena sredstva će ići najpotrebitijim braniteljima.

HVIDRA će raditi na tome da braniteljima pomogne da skupe sve potrebno kako bi stekli uvjete za energetsku obnovu svojih kuća preko Fonda za zaštitu okoliša.

Okupljene je pozdravio ministar zdravstva koji je poručio im da je njihov doprinos u stvaranju slobodne Hrvatske velik te da “bez njihove žrtve Hrvatska ne bi danas bila ponosna članica europske obitelji”, a pritom je pozvao članstvo da svi zajedno promoviraju cijepljenje protiv covida-19 jer će time Hrvatska biti zdravstveno sigurnija.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here