Dalić najavio utakmicu s Armenijom. Majer: Ta utakmica može biti klopka!

0
322
Foto: Screenshot

Izbornik Zlatko Dalić i Lovro Majer najavili su zadnju utakmicu kvalifikacija za Euro 2024. protiv Armenije na Maksimiru.

Što očekuje Majer od susreta s Armenijom?

“Sretan sam što smo pobijedili Latviju. Sad smo u situaciji da ovisimo o sebi, možemo biti zadovoljni. Jedva čekamo sutrašnji utakmicu. Znamo da moramo biti pravi i da ćemo biti pravi. Ne bi trebalo biti problema, no Armenija je ozbiljna ekipa, što su pokazali. Neće biti lako. Njima utakmica ništa ne znači, ali to može biti klopka jer iigraju bez presinga. Ako uđemo o utakmicu kao s Latvijom, ne moramo se bojati.”

Kakva je atmosfera u svlačionici?

“Motivirani smo kao i uvijek do sada. Nije se ništa promijenilo, ozračje je uvijek bilo odlično, čak kad rezultat nije bio dobar držali smo se zajedno, znali da imamo velike šanse otići na Euro ako budemo pravi.”

Osjeća li se Majer dobro na lijevom krilu?

“Osjećam se dobro. Igrao sam tu poziciju i krilu.”

Kakva je situacija u Wolfsburgu?

“Super je. Nisam puno pričao o tome, ali zadovoljan sam. Borimo se, nismo konstantni. Igram i napredujem, zato sam tamo i došao. Zasad je sve kako treba.”

Podrška s tribina… Imate poruku za navijače?

“Žao mi je što bi mogla biti kiša, no igračima to ništa ne znači. Nekad je i ljepše tako igrati”, kaže Majer.

Hoće li biti promjena u sastavu?

“Pjaca neće biti u kadru. Osjetio je mišić i nećemo riskirati. Juranović, Sučić i Beljo su trenirali. Nisu imali problema, no mislim da je prevelik rizik da ih odmah ubacimo. Nema potrebe za velikim promjenama. Bit će eventualno malih korekcija.

Mislio sam da ćemo i prije riješiti kvalifikacije. Očekujem ozbiljan pristup i sutra. Treba biti strpljiv. Ne dopustiti protivniku šanse. Protivnik se dolazi nadigravati. Možemo očekivati kao što je bilo u Armeniji. Stvorili smo tada puno šansi, ali nismo zabili gol. Mislim da ćemo biti racionalni, pametni, kompaktni. Zanima nas samo naša utakmica. Nećemo gledati što se događa u Walesu.”

Odnose li se sitne promjene na Gvardiola? Hoće li biti stoper, a ne bek?

“Vidjet ćemo nakon analize. Gvardiol je pola sata jako dobro igrao, onda je ušao u par grešaka. Napravit ćemo još analizu Armenije. Ako napravimo promjenu, neće biti zato što je netko loše igrao, već radi taktike.

Postali smo meta svim reprezentacijama. Imaju dosta živih igrača. Moramo igrati kao protiv Latvije. postaviti se kao favoriti, igrati presing i ne dopustiti im šanse koje će biti pogubne za nas”, rekao je Dalić..