Snimka zaslona

Luka Modrić i izbornik Zlatko Dalić stali su pred novinare u Splitu uoči utakmice Lige nacija protiv svjetskih prvaka Francuza na Poljudu.

Modrić je rekao da im možda poraz od Austrije 3:0 dođe i kao dobra lekcija.

“Naravno da nam je žao što smo izgubili od Austrije, ali ponekad možda i poraz dobro dođe da shvatimo gdje smo griješili. danas sve ekipe igraju nogomet i nikoga nije lako pobijediti ako nisi pravi, kao što mi nismo bili pravi protiv Austrije”, na početku je rekao Modrić.

Može li Hrvatska biti bolja protiv Francuske?

“Poraz Francuske nije nikakva utjeha. Znam da nas čeka teška utakmica, znamo da naš skor s njima nije najbolji i čekamo tu pobjedu. Igramo kući, bit će pun Poljud i to je dodatan razlog da odigramo najbolje moguće te tako prekinuti taj crni niz s njima i pobijediti ih.”

Govorio je i o mladim igračima u reprezentaciji.

“Snašli su se super. Sve su to mladi igrači koji su budućnost Hrvatske na koje moramo računati.”

Osvrnuo se i na osvajanje trofeja LP s Realom i Benzemi na suprotnoj strani na Poljudu.

“Osjećaj osvojiti Ligu prvaka i naslov La Lige je nešto nestvarno. Što se tiče Karima, sutra smo na suprotnim stvarima. Čuli se jesmo, ali nismo pričali o utakmici. Samo se nadam da sutra neće biti u formi kao što je bio ove sezone.”

Potom je svoja razmišljanja podijelio i izbornik Zlatko Dalić.

“Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao. Koliko god glupo zvučalo, igračima nemam što zamjeriti. Trudili su se. Situacija nije nimalo lagana vaditi se protiv svjetskog prvaka. Kraj je sezone, igrači su mislima svugdje, netko na odmoru, netko u transferima, ali pokušat ćemo pronaći energiju da odigramo prave utakmice.”

Otkrio je i kakvu Hrvatsku očekuje.

“Zanimljivo, najbolje četiri ekipe sa SP-a su u prvom kolu Lige nacija izgubile. Kakva god Francuska izašla, bit će moćna. Oni kakvi god bili bit će moćni, a mi moramo biti pravi”, rekao je pa dodao:

“Ne leži nam Liga nacija, ali svaka utakmica koju igramo je važna. Ne želim ni pomisliti na to da se predamo. Nećemo tražiti alibije, moramo se izvući.”

Taktika i promjene za Francusku?

“Livaković će braniti. Desni bok osim Juranovića nemammo drugo rješenje. Lijevi bok ili Sosa ili Barišić. Na stoperu moramo probati Erlića da dobije šansu. Tu su Vida i Šutalo. Vezni red Brozović, Kovačić i Modrić. Prema naprijed ili Majer ili Budimir, to ćemo još vidjeti. Napravit ćemo sigurno pet zamjena. Moramo paziti kako se otvaramo jer su oni najopasniji kad protivnik ima loptu. Ostali smo bez Gvardiola, Perišića, Livaje i Muse, puno toga nam fali.”

Vlašić nije u ritmu, nije u igri, ali Nikoli treba zaista puno minutaža. Treba mu da bude glavni igrač i tada će dati svoj doprinos. Žao mi je da Nikola nema tu minutažu, ali ja znam koliko on vrijedi. Vjerujem u njega jako puno. Nekim igračima, da bi ih vratili, treba jedan pristup, nekima drugi… Očekujem da će zaista biti karika i da će uspjeti naći pravu formu. Pametan je dečko, on sam može najbolje odlučiti.”

Ima onih koji traže ostavku?

“Svatko ima pravo na kritiku. Ne zamaram se s tim, radim najbolje što mogu i nemam potrebe razmišljati o tome.”

Zvao je i trojicu iz mlade reprezentacije.

“Zvali smo ih da nam pomognu i dobit će sigurno minutažu. Pogotovo Sučić koji je velika perspektiva. Nisam sebičan, gledam interes našeg nogometa i zato sam ih ostavio mladoj reprezentaciji da odu na Euro. Možda krivo razmišljam, ali to je tako, to je moj stav.”

“Htjeli smo i sutra pokušati s tri u obrani, ali u razmišljanjima smo da je sve to nekako riskantno. Moramo svima dati šansu, da ne gubimo vrijeme s nekima i da odlučimo što i kako. Nema puno vremena, ali nemamo puno opcija kao Francuzi. Otpadne Varane i dođe još bolji iz Liverpoola.” – donosi SportKlub

Anita M.