Foto: Screenshot YouTube

Nakon obje pobjede u rujnu i preuzimanja prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo izbornik nogometne reprezentacije Zlatko Dalić još se jednom osvrnuo na rujanski ciklus, ali i komentirao slučaj Livaja.

“Pa da, tih šest bodova, nismo primili gol u tim utakmicama, protivnici lagani na papiru, ali uvijek su to teške utakmice. Bili smo pravi, bili smo dobri. Vrlo, vrlo ozbiljni i zaista nije bilo nijednog trenutka da nešto propustimo. Sretan sam zbog toga. Bili smo dobri, kvalitetni. Lijepe utakmice, šest bodova i došli smo tamo gdje nam je mjesto – na vrh”, rekao je izbornik u središnjem Dnevniku RTL-a te se osvrnuo na ozljede Matea Kovačića i Lovre Majera.

“Imali smo Kovačića koji je bio ozlijeđen pa ga nismo htjeli forsirati, to nije ništa opasno, ali smo ga sačuvali. Isto tako i Majera. Luka (Ivanušec op,a)  je dobio svoju šansu i igrao je jako dobro. Bruno igra dobro u klubu i stalno se postavlja to pitanje, možda to previše komentiramo, ali on svojim radom, svojim odnosom, svojim utakmicama zaslužuje moju pažnju, zabija golove, asistira i jako je dobar. Ja sam s njim bio jako zadovoljan”.

Slučaj Livaja

Zatim je otkrio i je li razgovarao s Markom Livajom po pitanju njegovog povratka u reprezentaciju.

“Svakako ću razgovarati s Markom oko te situacije i mi ćemo to sigurno riješiti. On nam treba kao napadač, on nam treba kao najbolji igrač Hrvatske nogometne lige i to nikad nije bilo upitno. Ja sam rekao da njemu vrata nisu zatvorena, on je tu, obavit ćemo razgovor i sve dogovoriti”.

‘Očekujem veliku podršku u Slavoniji’

Na kraju se osvrnuo na utakmicu preotiv Turske na Opus Areni u Osijeku. 

“Veselim se toj utakmici, novi stadion, prelijepo. Mislim da ćemo konačno igrati na onom pravom, velikom stadionu koji će biti ono što treba. Možda će biti malo gledatelja, kapacitet je mali, ali očekujem jedan dobar ambijent, očekujem veliku podršku u Slavoniji i da s ta tri boda protiv Turske osiguramo plasman u Njemačku”.