Dalić: U teškoj smo situaciji! To nije pošteno prema nama

0

Izbornik Zlatko Dalić najavio je drugu utakmicu Hrvatske na Euru 2020, protiv Češke na Hampdenu u petak od 18 sati.

Nakon 30 stupnjeva u Rovinju Hrvatska je stigla na 10 u Glasgowu.

“Imali smo u Rovinu lijepo vrijeme, u Londonu je isto bilo vruće. Sada će biti malo hladnije, ugodnije vrijeme i tu bi moglo biti lakše igrati. Vremenska razlika je samo sat, nije puno. Mi danas radimo trening u vrijeme u kojem ćemo igrati i sutra dati sve od sebe”, započeo je Dalić pa otkrio kako možemno očekivati ofenzivniju Hrvatsku.

“Svaki poraz teško pada svima, pa makar on bio na Wembleyu od Engleza. Nije to lako podnijeti. Sve je u našim rukama, imamo dobru atmosferu i potreban nam je dobar rezultat. Ja sam optimist jer smo bili dobri protiv Engleske i Belgije. Moramo popraviti igru prema naprijed. Pokušat ćemo sutra s ofenzivnijom postavom, probat ćemo s više okomitih lopti i utrčavanjem u prazan prostor. Vidjet ćemo još za sastav. Fali nam probojnosti i završnice i to moramo pojačati.”

Češka?

“Česi brzo izlaze iz bloka i mi to moramo zaustaviti. Ali to i nama daje prostora. Moramo s većim brojem igrača ulaziti u završnici. Svi smo se oko toga složili i na tome ću inzistirati.”

Jesu li igrači potonuli?

“Svaki poraz te dirne, poremeti te. To je normalno, nismo utučeni ali treba nam ta jedna pobjeda koja bi nam donijela snagu. Dečki su svjesni da moramo igrati na pobjedu i da nam treba za prolazak grupe. Ne vidim da imamo problema, spremni smo i motivirani. Neće nam biti lako, protivnik je dobar i pun samopouzdanja, ali nama nasušno treba pobjeda da stvorimo dobru atmosferu. U teškoj smo situaciji jer mi ovdje igramo bez navijača, pogledajte Dance, Talijane i druge kako lete pred svojim navijačima.”

Nikad manje hrvatskih navijača na tribinama?

“To nije pošteno prema nama, ali to nije nitko slagao, tako se poklopilo. Nama se zapravo poklopilo najgore moguće. Njihovi navijači mogu doći, naši ne. Ali i Česi su u istoj situaciji sutra.”

Situacija s Bornom Barišićem?

“Borna se nikako ne uspijeva oporaviti da bude spreman, stalno povlači isti problem i ostao je kod kuće da se pokuša oporaviti. Žao mi je, imao je odličnu sezonu, to je hendikept za nas. Moramo dati šansu drugom igraču, sada na Bornu ne možemo računati.”

Foto: Sportklub

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here