HomeKolumnaDanas bi Tuđman Lošu najurio s prvog sastanka.

Danas bi Tuđman Lošu najurio s prvog sastanka.

Piše Vanja Zlatović

Uspjeh populizma, kao metode stvaranja političkog utjecaja, počiva na mentalitetu frustriranog malog čovjeka…koji misli “neka im je netko rekao”, i ide za tonom koji “njih” bijesno prokazuje kao šnaucer. 

“Oni” i nije važno tko su, što im je taj netko rekao nije važno, Živi zid je napadao banke, pravosuđe, čak i Izrael, slikao se na neuspjelim deložacijama koje bi uskoro nakon foto sesija i uspjele, nikakvog sadržaja nije bilo u njegovom programu nego da su svi protiv nas, i da treba biti za “brzonarastajuće narode”, a zapravo za Ruse, odnosno onu nesreću koja danas prijeti nuklearnim sukobom.

Kolakušić je sudac koji govori protiv pravosuđa, predsjednik Milanović napada danas predstavnika Roma u Saboru s riječima- on zna kako smo surađivali (kad je bio premijer), a vrhunac je bio kad je napao Pupovca kao predstavnika Srba, priznajući da im je (Srbima), dao poslovne prostore u središtu Zagreba iako nije trebalo tako…a vidi kako mu vraćaju.

Ali njegova publika čuje- eto, Srbi su dobili, a da je baš uz njegovu pomoć netko nešto nezasluženo dobio….to ne čuje.

Mamićevski zvuči, kao kad on napada suce da im je nešto protuzakonito dao a oni mu ne vraćaju, pa nije njegov crimen da im je dao…nego njihov da to ne vraćaju.

Most je nastao kao…neki treći put u binarnom, dvotaktnom i incestnom plesu HDZ/SDP, nije dugo trebalo čekati njegov pad u populistički doping, antivakseraj i necivilizacijsko bjesnilo kojem su spitz točke Bulj i ….spazmički nastupi Miletića, koji je još sramotnije dramskopolitičko glumište od Bulja.

HDZ, realno….u početku je bio populistički pionir postkomunističke Hrvatske, pa i nije se zvao strankom nego pokretom, i njegov slogan je bio “ZNA SE”, u te dvije riječi stane sav smisao populizma- zna se, ne pitaj što se zna, zna se…tko ovde voli da krade, kako bi rekli u Tko to tamo peva.

Danas je HDZ, šupalj kao sir nasljednik svih poslova s državom koje i danas …i najmanje je populistička od stranaka.

Ali pokojni Šime Đodan je za današnji hrvatski populizam šegrt Hlapić, mali od kužine, i naivko dobrih manira. Konačno, s decenijama, HDZ se mijenjao…pa, otprilike kao Savez komunista Hrvatske, kadrovski bazen svega što u Hrvatskoj politički diše.

Ali on, populizam, ima manu….on ne može dugo voditi državu. I to je jedini razlog zašto je HDZ evoluirao u Plenkovića, a ovi drugi nisu.

Ovi drugi ne bi mogli očitatavati struju po kućama, jer populistička zvijezda mora biti ljuta, bučna i nesuvisla. Domazet, na fotografiji, ekstreman je primjer manekenskog populizma. Naravno, sa svojim današnjim nastupima….Tuđman bi ga najurio s prvog sastanka.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari