Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske. Ove godine još zahtjevnija utrka, u još višoj kategoriji Svjetske biciklističke organizacije (UCI) – 2. HC – ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije, a sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske poslat će na sve kontinente putem televizijskog prijenosa. Organizator utrke je agencija Top Sport Events, a Partner utrke je udruga Bike Event.

Startovi i ciljevi ruta su sljedeći:

  • UTORAK 17.4. Osijek – Koprivnica
  • SRIJEDA 18.4. Karlovac – Zadar
  • ČETVRTAK 19.4. Trogir – PP Biokovo (Sv. Jure)
  • PETAK 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – Crikvenica
  • SUBOTA 21.4. Rabac – Poklon (PP Učka)
  • NEDJELJA 22.4. Samobor – Zagreb (Trg sv. Marka)

Sa zadovoljstvom možemo objaviti da će 8 biciklističkih ekipa (od ukupno 19 koliko ih se natječe na Touru) između 3. i 5. etape Toura, odnosno od 18. do 20. travnja boraviti u hotelu Katarina u Dugopolju. Dolasku biciklista u Dugopolje prethodit će etapa od Karlovca do Zadra, potom slijedi jedina ovogodišnja etapa koja će se voziti u Splitsko-dalmatinskoj županiji od Trogira  do vrha Sveti Jure na Biokovu dok u petak biciklisti napuštaju hotel i voze etapu od Nacionalnog parka Paklenica do Crikvenice.

Ekipe koje će odsjesti u hotelu Katarina su sljedeće: Bahrain-Merida (Bahrein), Astana Pro Team (Kazahstan), Trek Segafredo (SAD), CCC Sprandi Polkowice (Poljska), Team Novo Nordisk (SAD), Caja Rural Seguros RGA (Španjolska), Gazprom-Rusvelo (Rusija) i Adria Mobil (Slovenija).

Više o samoj utrci, etapama i natjecateljima možete pronaći na službenoj stranici Toura  https://www.tourofcroatia.com/