Danas promjena vremena, ponegdje i uz nevrijeme

0
2
Foto: HRT

Sljedećih će se sati vrijeme u Hrvatskoj i okolici stubokom promijeniti – naglo, brzo, ponegdje i žestoko, uz olujno nevrijeme… Već u noći i prijepodne na zapadu i sjeveru Hrvatske, a do kraja petka i na krajnjem istoku i jugu. Kiše će biti posvuda, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, obilnijih na Jadranu i područjima uz njega, a najmanje na istoku. U gorju će kratkotrajno padati i snijeg. Jako i olujno jugo zamijenit će prolazno jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Već u subotu stabilnije, mirnije, sunčanije i toplije, uz mogućnost za mjestimice malo kiše uglavnom u Podunavlju i Dalmaciji, a od nedjelje ponovno diljem Hrvatske promjenljivije, uz povremenu mjestimičnu kišu većinom u malim količinama.

Petak: promjena vremena, ponegdje i uz nevrijeme

U Dalmaciji u noći i ujutro još će biti jakog i olujnog juga, uz valovito i jače valovito more. Kiše, često u obliku pljuskova s grmljavinom bit će više prijepodne, a upozoravamo i na mogućnost za lokalno izraženije nevrijeme s obilnom kišom. S prolaskom fronte nakratko će zapuhati jak sjeverozapadnjak, a zatim će prema kraju dana vjetar oslabjeti. Temperatura ujutro od 8 do 13 °C, danju od 13 do 16 °C.

Obilne kiše, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena bit će i na južnom Jadranu. Veći dio dana još će puhati jako, u početku i olujno jugo pa će more na otvorenom i dalje biti jače valovito.”

U subotu stabilnije i ponovno toplije, većinom bez kiše, pa opet promjenljivije…

I na Jadranu u subotu sunčanije, uglavnom suho i toplije, a od nedjelje uz promjenljivu naoblaku gotovo svakodnevno mjestimice može biti kiše”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.