Danas promjenljivo, kiša na moru i uz njega, jako i olujno jugo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Kao i lista ovogodišnjih odlazaka velikana hrvatske kulture, koja se ovoga tjedna znatno proširila -u četvrtak i s hrvatskim oskarovcem – sve je veća i lista dana s barem ponegdje u Hrvatskoj malo kiše. I dok će povećanje one prve liste sljedećih dana valjda zastati, broj dana i mjesta s kišom i jakim vjetrom sigurno će se povećavati i u nastavku ovoga tjedna, a i u novome.

Nakon kratkotrajnog zatišja slijede nam opet za mnoge nepovoljniji dani. Vjetrovito će osobito biti na Jadranu, uz većinom jugo – jako, gdjekad i olujno, te more valovito, uglavnom na otvorenome i jače valovito, s valovima vjerojatno i oko 6 metara.

Nevolja će biti i zbog česte, u mnogim mjestima i obilne kiše, posebice opet na Jadranu i područjima uz njega – i to ponajviše od petka navečer do ponedjeljka ujutro. Stoga će i vodostaji ponovno biti u porastu.

Petak: promjenljivo, kiša na moru i uz njega, jako i olujno jugo

U Dalmaciji su još u petak upozorenja samo zbog juga, na otvorenome ponegdje i olujnoga. Kiša će padati povremeno i ponegdje, ali još ne u velikim količinama. Uz djelomice sunčano vrijeme temperatura će biti od 14 do 20 °C, samo u unutrašnjosti ujutro oko 8 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske, ali i promjenljivo, uz povremenu kišu, moguće i grmljavinu, te većinom jako jugo, navečer opet i olujno, uz koje more opet može biti i jače valovito.

Za vikend kišovitije, većinom i vjetrovitije, pa u ponedjeljak prolazno mirnije…

Uzduž Jadrana će posvuda pasti barem malo kiše. Dapače, većinom i više, u subotu osobito na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Nevolje će ponovno prouzročiti i do nedjelje većinom jako, često i olujno jugo, mjestimice prolazno i južni, jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a uglavnom podno Velebita će u subotu biti i slabe do umjerene bure. U ponedjeljak je moguće smirivanje, ali samo kratkotrajno, zbog vjerojatno ponovno kišovitijeg i vjetrovitijeg utorka, možda i srijede. (HRT)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img