Danas sunčano, a od sutra nestabilno

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I sljedećih će dana na Jadranu prevladavati sunčano, pa i još toplije nego početkom tjedna, te većinom suho. U kopnenom području već u srijedu nestabilnije, uz mogućnost za poneki pljusak uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, a u četvrtak je ponovno velika vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme i tuču – najprije na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i u istočnim kopnenim krajevima, gdje će nestabilnosti biti i u petak. Nakon gdjegod umjerenog jugozapadnjaka i juga u većini će krajeva potkraj četvrtka i u petak prolazno zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu bura i tramontana.

Tijekom petka slijedi stabilizacija vremena, pa će vjerojatno sve do utorka diljem Hrvatske biti pretežno sunčano, pa i vedro, uz ponovni porast temperature zraka i povećanje opasnosti od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Srijeda – pretežno sunčano i vruće, ali posvuda ne i suho

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmaciji sunčano, uz malo oblaka posebice na sjeveru Dalmacije u drugome dijelu dana. Puhat će jugo, slabo i umjereno, uglavnom na otvorenome i umjereno jako, uz koje more može biti i umjereno valovito. 

Juga će biti i na krajnjem jugu naše domovine, također slabog i umjerenog, na otvorenome moru moguće i jakog. Bit će vedro i vruće, uz najvišu temperaturu uglavnom od 31 do 35 °C.”

U četvrtak nestabilno, na kopnu i malo manje toplo, a od petka…

Na Jadranu će prevladavati sunčano, posebice prema jugu. Na sjevernom dijelu u četvrtak nestabilno, uz mogućnost za pljuskove i grmljavinu, posebice u Istri. U četvrtak će puhati jugo, a u petak će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak, kojega će uz zapadni vjetar biti i u subotu. Tople noći i vrući dani pridonijet će ponovnom povećanju opasnosti od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.” prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing., iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img