Foto: Screenshot Jutarnji list

Davor Stipan, koji je bio nositelj liste Domovinskog pokreta za Gradsko vijeće osvrnuo se u Facebook statusu na aferu koja posljednjih dana puni medijske stupce, a u čijem je centru donedavna zaposlenica Javne ustanove Športski objekti (osoba s invaliditetom) kojoj nije produžen ugovor.

Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti:

– Prvi kadrovski potez novog splitskog gradonačelnika nije bila smjena nekog pročelnika ili ravnatelja koji, realno, mogu biti odgovorni za probleme u gradu.

Ne, novi gradonačelnik, predvodnik udružene ljevice, od SDP-a do Mosta, svom snagom obrušio se na jednu čistačicu.

Ovim činom samodeklarirana ljevica u Hrvatskoj napravila je puni krug, od platforme/stranke koja je navodno iznikla iz radništva pretvorila se u progonitelje radništva. Međutim, ideološka vrludanja splitskog gradonačelnika nas ne zanimaju previše.

Nemamo iluzija kad je on u pitanju.U tri mjeseca koliko je Ivica Puljak u Banovini vidjeli smo mnogo snimljenih razgovora i zakulisnih igara, a malo rada.

Stoga, gospodo, uhvatite se metle i za početak počistite grad koji nikada nije bio šporkiji. A čistačice ostavite da rade svoj posao.

Budući da je svima jasno kako se u slučaju otkaza čistačici radilo o političkoj svinjariji i prebrojavanju krvnih zrnaca od strane aktualne vlasti, koliko god to gradonačelnik pokušavao opravdati, pozivam upravu DES-a da ispravi grešku gradske vlasti i zaposli nepravedno otpuštenu čistačicu – majku dvoje djece.

Radi se o osobi s 80 postotnim invaliditetom pa zapošljavanje spomenute gospođe spada u misiju DES-a.

Ovim putem pozivamo i one stranke u vladajućoj koaliciji koje tvrde da se drže kršćanskih vrijednosti neka podrže ovaj apel. Utječite na gradonačelnika, dok možete, molim vas – zaključio je Stipan.