DEGENEK – australski Srbin rođen u Kninu objavio fotografiju iz Oluje nakon pobjede nad Tunisom

0
Foto; Snimka zaslona

Australija je slavila 1:0 protiv Tunisa u grupi C Svjetskog prvenstva u Katru. Pobjedom je Australija barem privremeno zasjela na drugo mjesto koje vodi u daljnju fazu natjecanja, piše Gol.

Jedan od aktera utakmice bio je Miloš Degenek, australski Srbin koji je rođen u Kninu, u igru je ušao u 75. minuti susreta.

Bivši igrač Crvene zvezde nakon velike pobjede Australije na Twitteru prisjetio se Oluje i njegova odrastanja.Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Oluja je velika tragedija. To nije ni oluja, to je protjerivanje ljudi iz svojih domova, otimanje imovine. Ne sjećam se jer sam bio mali, ali se moji sjećaju svega i žive tako s tim. Znam iz priča roditelja, babe i djeda da smo devet dana išli traktorom. Zauvijek će ostati samo jedna velika žal i tuga za tim što smo sve ostavili dolje. Ali… To je bilo i uvijek će biti naše’, nekoć je rekao Degenek za srpski Alo.

Degenek je u Crvenoj zvezdi ukupno proveo četiri godine, uz kratku epizodu u Al-Hilalu, srpskog prvaka napustio je u siječnju ove godine i prešao u američki Columbus Crew.