Demokratski HSS: Nema ujedinjenja dok se Beljak ne makne iz HSS-a

0
167
Foto: Demokratski HSS

Nakon objave priopćenja HSS-a vezano za ujedinjenje stranaka i odgovora predsjednika Demoratskog HSS-a, stiglo je i službeno priopćenje koje donosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE DEMOKRATSKOG HSS-a

NEMA UJEDINJENJA DOK SE BELJAK NE MAKNE IZ HSS-a

U medijima se pojavila lažna vijest koja govori o tome da se ujedinjuju sve stranke proizašle iz HSS-a koju plasira Krešo Beljak pokušavajući opet navući nekog na političkoj sceni da ga počati s mandatom saborskog zastupnika.

DHSS pozvan je na sastanak Predsjedništva HSS-a, ali je naš jasan sav da i nema suradnje s Krešom Beljakom, odnosno dok on vodi HSS. Osporavamo legalnost Glavne izborne skupštine HSS-a održane 30.srpnja 2020. godine, ali bitnije od same „legalnosti“, jest legitimitet i kredibilitet da nekoga predstavljete. HSS se danas definira kao stranka ljevice, a s jednom krajnje lijevom strankom tvori i klub zastupnika u Hrvatskom saboru predstvaljate. Neprihvatljive su nam izjave i imidž Kreše Beljaka u javnosti i stoga je naš stav jasan: NEMA SURADNJE S KREŠOM BELJAKOM.

Vještom manipulacijom javnosti stvara se privid da se okuplja neka snaga i stranke proizašle iz HSS-a, ali to nije istina. Na sastanku „ujedinjena“  osim nekoliko loklano manje poznatih pojedinaca i stranaka, nema onih koji nešto predstavljaju u političkom životu Hrvatske, a izbačeni su iz HSS-a Kreše Beljaka: Demokratskog HSS-a (6 načelnika općina, a HSS ih ima samo 15), župana Stjepana Kožića i Darka Korena s njihovim strankama, Marijane Petir saborske zastupnice, Zelene liste, nezavisnih gradonačelnika i načelnika….

Demokratski HSS još u rujnu 2021. Inicirao je okupljanje stranaka proizašlih iz HSS-a, te je održano nekoliko susreta na kojima se raspravljalo o mogućnostima okupljanja i političke suradnje politički bliskih opcija koje svoje djelovanje temelje na nauku braće Radić, a to nije aktualna politika HSS-a.

Svjesni smo da zajedništvo nema alternative i stoga će Demokratski HSS i dalje nastavljati okupljati kroz dijalog sve one koji smatraju da je Hrvatskoj danas iznimno potrebna politika temeljena na nauku braće Radić.

                                                                        Predsjednik DHSS-a

                                                                                  Mateo Ivanac