Detalji tragedije kod studentskog doma u Zagrebu: 21-godišnjak bez vozačke motociklom pretjecao aute i na zebri naletio na 20-godišnjakinju, na mjestu je preminula

0
Foto: PU Šibensko kninska/Ilustarcija

Objavljeni su detalji prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 20-godišnja djevojka, a teško je ozlijeđen 21-godišnjak.

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila nešto iza ponoći u Jarunskoj ulici u Zagrebu.

Oko 0:40 21-godišnjak je vozio motocikl za koji nije imao vozačku dozvolu, a s njime je na motociklu bio i 20-godišnji suputnik koji, kao niti vozač, nije imao zaštitnu kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, mladić je motociklom prešao u traku za vozila iz suprotnog smjera i pretjecao osobne automobile koji su se približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Tijekom pretjecanja je motociklom naletio na 20-godišnjakinju koja je kolnik prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon toga je vozač motociklom izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Djevojka je na mjestu preminula, a 21-godišnjak je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u KBC-u Sestre milosrdnice. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Studenti iz Studentskog doma ”Stjepan Radić”, u blizini kojeg se tragedija i dogodila, u subotu navečer će se okupiti i zapaliti svijeće u znak sjećanja na stradalu djevojku.

”Vjerujem da većina vas zna što se sinoć dogodilo. Imao sam na umu, ako je to ikako moguće, da se večeras nađemo u što većem broju da zapalimo svijeću kao znak podrške obitelji i spomen mlade djevojke, koja je nažalost noćas izgubila život. Okupljanje bi bilo oko 20:30h kod kipa Studentskog doma ‘Stjepan Radić”’, napisao je jedan student u Facebook grupi koja okuplja 40-ak tisuća zagrebačkih studenata.

”Sinoć je mogao biti bilo tko od nas. Budimo zahvalni što smo dočekali jutro živi i zdravi”, napisao je jedan drugi mladić.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here