Foto: Pixabay

Iz kategorije vjerovali ili ne dolazi vijest iz Kine o tome da je pokušavajući otključati majčin pametni telefon, dijete ga uspjelo zablokirati na gotovo pola stoljeća.

Djeca su blago, ali uvijek nekako pronađu način kako napraviti kaos kad im okrenemo leđa. Dakako, za kaos iz ove priče nije odgovorno dijete, nego u stvari roditelj koji mu je to omogućio.

Mnogim roditeljima u zadnje vrijeme mobiteli često znaju služiti kao efikasno i brzo  sredstvo za umirivanje djece. Na stranu s tim koliko je loše malu djecu privikavati toliko na ekrane, činjenica je da čim dijete zavrišti, mnogi roditelji danas umjesto bavljenja time potraži spas u pjesmicama i crtićima s YouTubea tako da djetetu daju mobitel u ruke.

Upravo to je napravila i jedna mama u Kini te je svom dječaku ustupila svoj iPhone da gleda videe na YouTubeu. Međutim, dječak je uspio zaključati majčin telefon na čak 25 milijuna minuta. Ili na 47 godina, kako vam je draže.

Problem se stvorio kad se dječak tijekom zabavljanja na mobitelu u jednom trenu nekako izlogirao. Pokušao je to riješiti tako što je počeo pritiskati gumbe nastojeći otključati telefon, ali očito nije baš znao majčinu lozinku.

To ga, ipak, nije spriječilo u naumu da je pokuša pogoditi. Do trenutka kad je majka primijetila da nešto nije u redu, dječak je već uspio blokirati telefon. Majka je nakon toga čekala dva mjeseca da vidi hoće li se telefon popraviti “sam od sebe”, ali je on je i dalje zaključan. “Ne mogu zaista čekati 47 godina i reći svojoj unučadi kako je sve kriv njihov otac”, izjavila je majka lokalnim medijima.

Naime, sigurnosne postavke iPhonea su postavljene tako da se nakon određenog broja neuspjelih pokušaja otključavanja telefon – zablokira. Blokada u samom početku traje nekoliko minuta, ali to se produljuje sa svakim novim netočnim pokušajem.

Da se ovakvo što ne bi nekome drugome dogodilo, isplati se s vremena na vrijeme malo i provjeriti što vaš mali anđeo radi ako mu je telefon u rukama.

Slučaj u Kini nije posve jedinstven, budući da je nedavno jedan iPhone zaključan na čak 80 godina.