Foto: Duje Radović

Iz osnovne škole Dugopolje, za ovaj četvrtak 21. prosinca, najavljena je školska Božićna priredba.

Sigurni smo da je prosinac svakom djetetu najljepši, najšareniji, najslađi i najzabavniji mjesec u godini. Tako je i ove godine, no djecu iz osnovne škole ovaj mjesec je tražio da budu i malo tajnovitiji nego inače.

Naime, zajedno sa vrijednim učiteljicama i učiteljima naše škole, djeca svih uzrasta su zadnjih nekoliko tjedana svakodnevno pripremala školsku Božićnu priredbu. Kako smo doznali, pjevat će se jedne od najljepših Božićnih pjesama, a bit će čak deset izvedbi.

Kroz program će nas voditi prof. Ivana Lozić i prof. Hrvoje Rogulj. Prvi će na pozornicu nastupiti, i tako nas u priredbu uvesti, školski zbor koji će na samome početku otpjevati himnu „Lijepa naša“, nakon čega slijedi pozdravni govor ravnatelja škole. Zatim će jedan po jedan svoje pjesme izvoditi učenici škole, a pod vodstvom učiteljica i učitelja škole.

Kako smo rekli, na priredbi će biti deset izvedbi, a na kraju programa školski zbor će nastupiti sa još jednom pjesmom, no ovoga puta Božićnom i tako svim gostima čestitati nadolazeće blagdane.

Dok smo pisali ovaj članak, vršile su se zadnje pripreme za sutrašnji događaj. Iz Doma kulture čuli su se dječji glasovi kako marljivo uvježbavaju svoje glazbene točke.

Dođite ovaj četvrtak u Dom kulture u 12 sati i uživajte u najljepšim blagdanskim pjesmama naših osnovnoškolaca.

Ulaz je besplatan.