13 C
Split

“Dođite na Brač vaš bager vas čeka ovdje!” Lopovi ukrali bager u Zagrebu, sve su isplanirali, ali i previdjeli dva detalja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nekada  u vremenima kada su  ukradeni automobili iz  Njemačke  najčešće  završavali u Crnoj Gori   vrijedila je   jedna šala  odnosno slogan, u kontekstu poziva turistima iz Njemačke da ljetuju na crnogorskoj obali koji je glasio: “Dođite u Crnu Goru vaša automobil vas  čeka ovdje!”

Može li se  isti slogan primijeniti na slijedeću situaciju, ako se umjesto riječi automobil upotrijebi riječ bager, a umjesto Njemačka  – Zagreb??

Josip Nikolić
 (54) vlasnik zagrebačke građevinske tvrtke “Joning”, ostao je u nedjelju oko 6,30 sati bez bagera koji se nalazio na Čulinečkoj cesti gdje ta firma od pedesetak zaposlenih gradi cestu. Bager je zanoćio na zagrebačkom gradilištu, ali nije dočekao jutro.

Ukraden je lako i brzo kao da je u pitanju dikatafon, play station ili kakav skuter, a ne “mrcina” od devet i po tona.

Lopovi su pod okriljem noći pedantno demontirali GPS sustav s bagera marke Takeuchi tb 290, inače starog godinu i po dana, i vrijednog oko 100 tisuća eura, kojeg su onda utovarili ispod crvene cerade u kamion MAN splitskih registracijskih oznaka – javlja Slobodna dalmacija

No lopovi su napravili jedan previd, ili točnije – dva. Nisu znali da cijelu krađu snimaju kamere na gradilištu Nikolićeve firme koje očigledno lopov mršavije građe nije vidio, a predvidjeli su i da bager, osim demontiranog glavnog, ima ugrađen i dodatni GPS sustav..

Nakon svega, poduzetnik Josip Nikolić, inače rođeni Zagrepčanin čiji su preci podrijetlom iz Lovreća kod Imotskog, imao je snimku krađe i točnu lokaciju ukradenog bagera. Nije zato dugo trebalo da ga se i locira – i to u mjestu Milna na otoku Braču.

U četvrtak je, zajedno s kćerkom i još nekoliko ljudi, došao na Brač, točnije u uvalu Duboka, gdje je zatekao kako njegov bager uredno radi, tj. kopa na gradilištu druge firme! 

Došla je i policija, a bager je vraćen vlasniku. Vlasnik firme koja je izvodila radove na Braču trudio se “objasniti” Nikoliću da su taj bager on i brat uzeli u najam od izvjesnog Jakšića, ali vlasnik nije htio ulaziti u nikakve razgovore i pregovore s njima na ovu temu kada su mu počeli objašnjavati – neobjašnjivo.

Nikolić po okončanju ove peripetije nije bio raspoložen govoriti za medije o ovom slučaju jer Policijska uprava zagrebačka još uvijek obrađuje slučaj.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nas uputili da o ovom krim-istraživanju pitamo odgovorne u PU zagrebačkoj, a dežurni službenik za odnose s javnošću nas je zamolio da im uputimo mail kako bi nam odgovorili i koliko je osoba prijavljeno u ovom slučaju i kako je tekla krim-obrada. Odgovor još čekamo…

dp

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img