Foto: Facebook/ ZELENSKI U HERSONU

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij posjetio je Herson i obratio se vojnicima u ponedjeljak, nekoliko dana nakon što su ruske agresorske snage pobjegle pred naletom Ukrajinske vojske iz središta ove ukrainske oblast nakon višemjesečne okupacije.

“Idemo naprijed”, rekao je vojnicima koji su stajali u formaciji ispred upravne zgrade na glavnom gradskom trgu. “Spremni smo za mir, mir za cijelu našu zemlju”, rekao je.

Zaslužnim vojnicima i postrojbama podijelio je priznanja i odličja, a sastao se i novouspostavljenim vlastima grana i Hersona i Hersonske oblasti.

Fotografije je objavio na društvenim mrežama, a u nastavku donosimo komentar jednog oduševljenog Ukrainca koji najbolje opisuje odnose prema zemlji i ljudima- Odnos Putina prema svojim ljudima i Rusiji i odnos Zelenskog prema Ukraini i ukrainskim ljudima i braniteljima.

“Kakav je blagoslov vratiti naš rodni Herson! Koliko si tuge i bola pretrpio pod okupatorom! Konačno si slobodan, konačno Khersonac ima sreću vidjeti lica heroja-naši ratnici ZSU (Ukrainska vojska)! Predsjednik Ukrajine Володимир Зеленський sa narodom, zajedno sa ZSU, što ukazuje na njegovu hrabrost, da će uskoro cijela Ukrajina biti slobodna! To je pitanje vremena! Propagandisti su histerični jer Putin nikad nije došao u borbenu zonu za razliku od našeg predsjednika! Svatko na svojem poslu, a Putin je u svojem bunkeru... ništa, uskoro ga čeka tribunal!

Slava Ukrajini, ponosni smo na našeg predsjednika i ZSU!” – napisao je jedan ponosni Ukrainac.

Anita M.