Đoković se mora cijepiti u iduća tri dana ako želi na Australian Open

0
Snimka zaslona

Novak Đoković mogao bi propustiti Australian Open 2020. ako se ne cijepi protiv koronavirusa u sljedeća tri dana, do 15. listopada 2021.

Svjetski broj 1 odbio se dosad cijepiti jer, kako kaže, virus stalno mutira i onda ne vidi svrhu cijepljenja.

“Moje izjave uzele su se iz konteksta. Ispalo je da sam ja protiv bilo kakvog cijepljenja, ali to nije točno. Uostalom, tko sam ja da govorim o cijepljenju kad se time bave stručnjaci koji tako spašavaju živote? No, ne želim da mi se nešto nameće i da protiv vlastite volje u svoje tijelo nešto unosim. To ne mogu prihvatiti”, rekao je Đoković uoči US Opena na kojem je u finalu izgubio od Medvedeva.

Ako želi nastupiti na prvom Grand Slamu sljedeće sezone, Đoković mora primiti prvu dozu cjepiva do 15. listopada te drugu do 26. studenog kako bi, prema australskim epidemiološkim mjerama, mogao ući u zemlju na vrijeme da nastupi na turniru.

Premijer australske savezne države Victorije Dan Andrews jasno je Đokoviću poručio da ni za koga neće biti iznimaka pa tako ni za njega.

“Grand Slam titule neće mu pomoći da uđe Australiju. Može ući jedino na temelju dokaza da se cijepio. I tu nema nikakvih ustupaka”, rekao je Andrews.