Domovinski pokret napao HDZ i Most zbog LGBT zajednice: ‘Bilo bi pošteno da se napokon outaju i priznaju MOŽEMO mi to’

0
Foto: Facebook/Domovinski pokret

Domovinski pokret se u posljednjoj objavi na svojem službenom Facebook profilu žestoko obrušio na HDZ i Most, optuživši ih da pripremaju teren za koaliciju s Možemo.

Domovinski pokret HDZ i Most vidi kao potencijalne koalicijske partnere Možemo, i to zato što se u novom programu Hrvatske demokratske zajednice spominje da oni kao stranka “poštuju sve obiteljske zajednice koje se temelje na međusobnoj ljubavi”, dok Mostu zamjeraju što je njihov kandidat za splitskog gradonačelnika Josip Markotić u petak sudjelovao u sučeljavanju koje je organizirano u prostorijama splitske LGBT udruge.

Objavu Domovinskog pokreta prenosimo u cijelosti.

“TKO RANO RANI – MOŽEMO UGRABI!

HDZ je danas dobio snažan vjetar u leđa LGBT udruga – zbog programske potpore svim ‘zajednicama obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi’. Sličnu ljubav Plenkovićevi HDZ-ovci još su ranije iskazivali usvajanjem Istanbulske konvencije, ali i koaliranjem sa SDSS-om – koji se 2013. godine javno pohvalio da su ponosni na rezultate referenduma u nekim selima oko Vukovara, gdje se čak 75 posto lokalnog srpskog pravoslavnog stanovništva, pod utjecajem Pupovčeve partije, izjasnilo PROTIV braka kao zajednice muškarca i žene”, piše Domovinski pokret.

“Istoj priči sada se pridružuje i MOST, čiji kandidat za splitskog gradonačelnika paradira tribinama u organizaciji lokalne Gay udruge, u društvu budućih koalicijskih partnera… Poveznica svih takvih aktivnosti je političko približavanje ljevici, a ako ih pitamo konkretno, hoće li – nakon još jedne moguće prijevare birača – postizborno svi zajedno koalirati, bilo bi pošteno da se napokon outaju i priznaju: MOŽEMO mi to”, dodaje Domovinski pokret u svojoj objavi na Facebooku.

Anita M