HomeKulturaDonosimo program 5. Dana Antuna Gustava Matoša OD 10. DO 13. LIPNJA...

Donosimo program 5. Dana Antuna Gustava Matoša OD 10. DO 13. LIPNJA 2021.

Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice od 10. do 13. lipnja 2021. organiziraju 5. Dane Antuna Gustava Matoša (Tovarnik-Vinkovci-Zagreb-Plavna-Beograd).

U rodnom Tovarniku, 10. lipnja 2021. u 17 sati bit će polaganje vijenca kod biste ispred Osnovne škole Antuna Gustava Matoša. Istoga dana u Gradskoj knjižnici Vinkovci u 19 sati bit će priređeno predstavljanje novih knjiga o Antunu Gustavu Matošu: Moderato dolcissimo, pjesničke posvete Antunu Gustavu Matošu (DHK Osijek / Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Subotica 2020.), Dubravka Oraić Tolić: Pjesme i epigrami, Matoševo pjesništvo (Matica hrvatska, Zagreb 2021.) i Tomislav Zagoda: Gustl, ilustrirana biografija Antuna Gustava Matoša (Opus Gradna, Zagreb 2021.).

Ove godine prvi put će biti priređen i program pod nazivom „Beogradski Matoševi dani“ u suorganizaciji i u prostorijama Fondacije „Antun Gustav Matoš“ (Studentski trg 10) u subotu 12. lipnja u 16 sati. U župnoj crkvi sv. Jakova u Plavni, mjestu rođenja Matoševa oca, u kojemu mjesna hrvatska udruga nosi ime „Matoš“, u nedjelju 13. lipnja u 9,30 sati bit će služena sveta misa za pokojnog pjesnika. Isti dan će u Zagrebu izaslanstvo Društva hrvatskih književnika položiti vijenac na Matošev grob na Mirogoju.

Na ovaj će se način u nekoliko gradova, iznimno važnih u Matoševoj biografiji, govoriti i podsjetiti na velikog hrvatskog pjesnika, pripovjedača, esejista, kritičara, polemičara i novinara.

Foto: ilustracija

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments