Dr. Gordan Lauc brani Frku Petešića i u pravu je sto posto!

  0
  Foto: Snimka zaslona

  Dr. Gordan Lauc je komentirao medijske harangu kojoj je posljednjih nekoliko dana izložen Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda premijera Andreja Plenkovića.

  “Trenutno imam i previše otvorenih ‘frontova’ i ne mogu si dopustiti još jedan rat, no ovo više ne mogu gledati i moram javno reći što mislim i znam. Dakle, Zvonko Frka Petešić je sušta suprotnost uhljebu.

  Tijekom pandemije bili smo svakodnevno u kontaktu, često i više puta na dan. Zvonko je iznimno obrazovan, inteligentan i radi 20 sati na dan 7 dana u tjednu. U glavi ima doslovno enciklopediju svih podataka o Hrvatskoj. Nema skoro nikakve imovine, plaću vjerojatno niti ne uspije potrošiti, jer je doslovno stalno u uredu.

  Novac ga ne zanima. Život je posvetio samo jednom cilju, a to je da svima nama u Hrvatskoj bude bolje.

  Ne znam puno o tome što sve radi u drugim područjima, no znam da je u pandemiji odigrao iznimnu važnu ulogu. Još je rano za govoriti o puno detalja, no potpuno je sigurno da nije bilo njega da bi Hrvatska bila podjednaki konc-logor kao što su to Austrija, ili Slovenija.

  Ne znam iživljavaju li se sada tvrdokoronaški mediji na njemu kako bi ga “kaznili” zbog toga, ili je motiv neki drugi, no u svakom slučaju nisu u pravu. Hrvatska ima puno korumpiranih i nesposobnih javnih i državnih službenika, no Zvonko to sigurno nije. Upravo suprotno”, ističe dr. Lauc.

  Poznata nam je, do u detalje, priča o navodno spornom stanu i prijavi prebivališta i boravišta Zvonimira Frke Petešića. Ni mrvice kriminala ni nezakostosti tu nema.

  Informacija koju gotovo svi mediji naglašavaju, a što je potpuno netočno, da se prijavio u mjestu Sali na Dugom otoku, kako ne bi plaćao 18 posto prireza, koliko se plaća u Zagrebu.

  Zvonimir Frka Petešić nakon povratka iz diplomacije (bio je na službi u Maroku)  prijavio se na adresu očeve roditeljske kuće, jer mu je to bilo jednostavnije. U Zagrebu ima prijavljeno boravište i prirez od 18 posto plaća u Zagrebu.

  Zvonimir Frka Petešić, što nije rijetkost kod osoba iz svijeta politike, povremeno zna ući na područja u koja nije upućen i uz  medijsku nespretnost, koja je jako vidljiva, zna izgledati neuvjerljiv. No, to ne bi smio biti razlog za medijsku sotanizaciju temeljenu na neistinama.

  Ovaj put potpuno se slažemo s dr. Laucom. U pravu je sto posto – piše Maxportal

  Anita M.