Saturday, September 18, 2021
HomeVijestiHrvatskaDrama u Sinju ne popušta, gradonačelnik Bulj ogorčeno: ‘Ovo je nasilje, naša...

Drama u Sinju ne popušta, gradonačelnik Bulj ogorčeno: ‘Ovo je nasilje, naša policija postavlja barikade!‘

Drama u Sinju oko popuštanja mjera za suzbijanje zaraze koronavirusom danas je još veća nego prijašnjih dana. 

– Naša, hrvatska policija postavlja barikadu. Ovo je prvi put, ja sam bio godinama alkarski momak i nikad nisam ovo vidio.

Ja ne mogu ovo prihvatiti, ovakvo nasilje i puste inspekcije nad našim ugostiteljima. Pritisci na mene kao gradonačelnika oko korone, pritisci na ugostitelje, pritisci na OPG-ove. Samo pritisci!

Ne vidim niti jedan razlog za ovo, želim da Alka prođe u redu, a ne da hrvatska policija u ovome trenutku stavlja barikade- govori u kameru našeg fotoreportera sinjski gradonačelnik Miro Bulj koji je nezadovoljan odlukom Nacionalnog stožera da u Sinju i za vrijeme svečanosti povodom Alke na snazi budu sve mjere.

– To je naša policija, moja policija. Pa i ja sam bio u policiji- govori.

Odbijen je zahtjev Grada Sinja da se tamošnjim ugostiteljima omogući duži rad tijekom alkarskih svečanosti i nakon ponoći, potvrdila je u subotu Hini pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marija Bubaš.

Kada bi stožer dopustio takav presedan, to bi bilo diskriminirajuće prema ostalim ugostiteljima na obali i u unutrašnjosti kojima je trenutno dopušten rad samo do ponoći, rekla je Hini Bubaš. – Ovo je sramota! Nikad policija nije bila ovdje!- rezolutno nastavlja Bulj koji je u petak za vrijeme Bare pozivao da se u gledalište pusti čim veći broj ljudi.

Kako kaže, strahuje da bi zbog kratkog perioda rada ugostiteljskih objekata u Sinju moglo doći do nekontroliranih okupljanja što će ići na štetu ugostiteljima kojima je period Alke jedan od najplodnijih dijelova godine.

Bulj govori i o OPG-ovcima koji na tipičnom sajmu svake godine prodaju svoje domaće proizvode, a kojima je ove godine rad znatno ograničen nego prijašnjih godina. Ipak, važno je napomenuti kako su ove godine mjere pod kojima se Alka obilježava nešto blaže nego lani, javlja Slobodna Dalmacija

Foto: Facebook

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments