Foto: Screenshot HRT

Dubrovnik za Novu godinu dovodi Zdravka Čolića: Dobit će nestvaran honorar

Dubrovnik svoje građane časti koncertom Zdravka Čolića na dočeku Nove godine. To će platiti 130 tisuća eura.

“Dragi prijatelji, veselim se Dubrovniku i dočeku Nove godine na Stradunu, na najljepšoj pozornici na svijetu. Voli vas vaš Zdravko Čolić”, poručio je jedan od najomiljenijih pjevača u regiji. A za nastup na najljepšoj pozornici na svijetu od Grada Dubrovnika dobit će honorar od nestvarnih 130 tisuća eura.

“Čini mi se lijepo, narodni pjevač, napravit će dobar štimung. 130 tisuća eura samo za njegov nastup? Lijepo, blago mu se”, komentirala je Marija iz Dubrovnika, javlja Dnevnik.hr.

U gradu u kojem mnogo toga nedostaje, građani bi pametnije potrošili novac.

“Strašno, evo. Ne podržavam to”, komentirala je Dubrovčanka Luce. Što ostali kažu na honorar od 130 tisuća eura za dva sata svirke?“Ja sam zašutio”, komentar je glumca Mara Martinovića. “Ne znam tko to dogovara, treba se obratiti ljubitelju umjetnosti, našem gradonačelniku koji nikad ništa nije učinio za umjetnike u gradu”, dodao je umjetnik Igor Hajdarhodžić.

Gradonačelnik pred kamere , kažu, nije mogao, a iz Grada uvjeravaju da imaju računicu. U rebalansu je osiguran novac, ali traže se i sponzori.

“Vjerujem da će se taj iznos opravdati time što ćemo imati jako dobru posjećenost, zaista se na to računa, popunjenost hotela i privatnog smještaja i interes sponzora”, objasnila je Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika.

Računa se na goste iz regije, koji su zimi najbrojniji u Dubrovniku.

Čolićev nastup bit će najskuplji nastup za dočeke Novih godina u Hrvatskoj.

“Spada u top tri ili top pet regionalnih zvijezda, tu je još Dino Merlin i izvođači tog kalibra. Izvođači za Nove godine uzimaju dva i pol do tri puta veći honorar nego inače”, objasnio je Adnan Mehmedović Medo, organizator festivala.

A logično bi bilo očekivati da će rekordni honorar za novogodišnji nastup privući i rekordni broj gostiju na Stradun – inače, teško će se opravdati 130 tisuća eura iz gradskog proračuna.