Protiv Engleske koju smo vidjeli, može se igrati, ali to istovremeno mora biti i poziv na oprez jer Euro će biti sasvim druga priča.

Engleska nogometna reprezentacija pobijedila je Rumunjsku 1:0 na stadionu Riverside u Middlesbroughu, ali kritike na igru izrečene su još tijekom susreta.

Naime, iako bez Harryja Kanea i uz mnogo umornih igrača, od Engleske se očekivalo da lakše svlada Rumunje. Oni, prema mišljenju izbornika Garetha Southgatea, podsjećaju na Hrvate pa su odlična priprema za otvaranje Europskog prvenstva 13. lipnja u 15 sati na Wembleyu.

Stvarnost je nešto drugačija, Rumunji imaju svoju igru i pokazali su da se uz čvrst blok i izostanak straha u igri prema naprijed može s Englezima. Koji, treba ponoviti, nisu trenutno realna slika onoga što će biti za sedam dana. Kako god, u utakmici gdje se vidjelo podosta zanimljivih poteza, presudio je jedanaesterac Marcusa Rashforda u 68. minuti.

Moglo je biti i 2:0 da udarac s bijele točke deset minuta kasnije nije zapucao povratnik u reprezentaciju Jordan Henderson. Liverpoolova uzdanica tri mjeseca je pauzirala zbog ozljede.

Navijači nisu imali razumijevanja, na poluvremenu su izviždali svoje miljenike. U konačnici, protiv Engleske koju smo vidjeli, može se igrati, ali to istovremeno mora biti i poziv na oprez jer Euro će biti sasvim druga priča donosi vecernji

Foto: screenshot