Screenshot

Mađarska i Slovačka će od 13. do 30 siječnja biti domaćini 15. europskog prvenstva za rukometaša, a naslov brane Španjolci, koji su prije dvije godine na prvenstvu kojem su domaćini bili Austrija, Norveška i Švedska, u finalu pobijedili Hrvatsku 22:20.

Hrvatska na ovo prvenstvo dolazi kao srebrni s posljednjeg Eura, ali i ne baš velikim očekivanjima nakon debakla u Egiptu prije godinu na Svjetskom prvenstvu kada smo završili 15.

U Szegedu nas čeka izuzetno zahtjevna skupina s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom. Nekako je dojam da nam ni raspored utakmica ne ide na ruku, jer otvaramo s Les Expertsima, pa slijedi Srbija, a zatvaramo s Ukrajinom.

U drugi krug u kojem se križamo sa skupinama A i B odlaze samo dvije najbolje reprezentacije, a bodovi se prenose samo protiv one momčadi koja je prošla dalje.

Potencijalni protivnici nisu nimalo bezazleni, u balkanskoj A skupini sa Slovencima, Makedoncima i Crogorcima je Danska, dok su u skupini B uz domaćina Mađarsku, Portugal, Island i Nizozemska.

Iz te nove skupine od šest momčadi dobit ćemo dva putnika u polufinale Eura.

U drugom dijelu ždrijeba za dva mjesta u polufinalu trebali bi se boriti Njemačka, Španjolska, Švedska i Norveška, sve drugo bilo bi veliko iznenađenje.

Istaknimo i kako prva dva mjesta na Euru donose izravan plasman na Svjetsko prvenstvo 2023. u Poljsku i Švedsku, piše SportKlub

Ivica R.