EU projekt za poticanje ljubaznosti kod državnih službenika

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na rad državnih službenika u 2017. stiglo je 30% manje pritužbi, a građani se najviše žale na ponašanje i sporost. Zbog teških povreda službene dužnosti, šestero je službenika ostalo bez posla. Stanje bi moglo biti i bolje ako se novim Zakonom o plaćama u državnim službama – uvede novčano nagrađivanje najboljih zaposlenika.

Policijska uprava, porezna, gruntovnica – obilaženje šaltera za mnoge je muka, što zbog gužvi, što zbog nejasnih informacija i ponašanja službenika.

Od 291 pritužbe na rad državnih službenika lani, 179 odnosilo se na postupanje s građanima, a 33 na ponašanje u javnim nastupima. Žale se i službenici jedni na druge, pa je tako njih 56 podnijelo prijavu zbog međusobnih odnosa, a 19 zbog nadređenih, piše HRT.

Osmijeh na lica službenika mogao bi izmamiti novi Zakon o plaćama koji predviđa bolju plaću za brzinu, učinkovitost i ljubaznost. Prema sadašnjem zakonu, za to mogu dobiti eventualno dva dodatna dana godišnjeg odmora.

Poticanje ljubaznosti i etičnosti financira se i iz europskih fondova. Već godinu dana traje projekt “Jačanje integriteta javnog sektora”, čiji je glavni cilj – veće zadovoljstvo građana.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img