Foto: Pixabay

S obzirom na to da se godinama govori kako ne nudimo ništa više od sunca i mora, a cijene nam rastu, Dnevnik Nove TV provjerio je što se za isti novac može dobiti u zemljama koje su nam najveći konkurenti.

Sunce, čisto more, prekrasni gradovi – to je turiste privuklo u Hrvatsku, točnije Opatiju, a bili su i kod jednog od najjačih konkurenata. ”Bili smo često u Turskoj, ali je drugačije. Ljudi su drugačiji, razmišljanje je drugačije. I cijela atmosfera je drugačija”, rekao je Eduard iz Njemačke.

Kada usporedimo hrvatske cijene s našim najjačim konkurentima, Turskom i Grčkom, situacija je sljedeća. Hotel s 4 zvijezdice, 7 noćenja u Hrvatskoj ćete platiti oko 6000 kuna. U tu cijenu uključen je polupansion, ali ne i prijevoz, koji je vlastiti, a tako većina turista dolazi Hrvatsku.

U Turskoj za 6920 kuna dobivate all inclusive ponudu, što znači puni pansion i piće. Uključeno je i putovanje zrakoplovom. Grčka će koštati 7300 kuna, a dobivate polupansion kao u Hrvatskoj, ali je uključena cijena putovanja zrakoplovom i tako možete doći na sve grčke otoke.