Evo zašto bi trebalo hitno promijeniti Facebook šifru: Hakeri objavili milijune osobnih podatka, čak 659.000 iz Hrvatske?

Must Read

Bussines Insider potvrdio je kako se radi o autentičnim podacima među kojima su imena, prezimena, lokacije, datumi rođenja, biografije, brojevi mobitelima i, u nekim slučajevima, e-mail adrese. Stručnjaci upozoravaju kako takvo curenje podataka najviše koristi kriminalcima za brojne prevare.

Alon Gal, stručnjak za kibernetički kriminal, prvi je otkrio curenje podataka korisnika Facebooka još u siječnju kada je netko na forumu počeo oglašavati svoj program koji može otkriti brojeve telefona korisnika popularne društvene mreže. No, sada su svi podaci javno objavljeni i dostupni svima.

Gal je poručio kako nema puno toga što Facebook trenutno može napraviti, no može obavijestiti svoje korisnike o tome što se dogodilo i upozoriti ih da ne nasjedaju na moguće prevare.

– Ljudi koji koriste Facebook im vjeruju da će čuvati njihove podatke pa bi u Facebooku trebali tretirati njihove podatke s poštovanjem – poručio je Gal.

Prema podacima koje je Gal objavio na svojem Twitteru, među korisnicima čiji su podaci objavljeni je i 659.115 Hrvata.


- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

ODRŽAN HOD ZA ŽIVOT U OSIJEKU: Slavonija miroljubivim hodom dala podršku nerođenima

Šesti nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije“....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img