Facebook (Meta) otpušta 13 posto svojih radnika, 11.000 ljudi će ostati bez posla

0
Foto: Screenshot YouTube

Facebookova matična tvrtka Meta u srijedu je priopćila da otpušta 11.000 zaposlenika, označavajući najznačajnija smanjenja radnih mjesta u povijesti tehnološkog diva.

Do ukidanja radnih mjesta došlo je dok se Meta suočava s nizom izazova u svom osnovnom poslovanju te se neizvjesno i skupo kladi na prelazak na metaverzum. Također se događa usred niza otpuštanja u drugim tehnološkim tvrtkama posljednjih mjeseci, dok sektor koji se razvija u visokom položaju reagira na visoku inflaciju, rastuće kamatne stope i strahove od prijeteće recesije.

“Danas dijelim neke od najtežih promjena koje smo napravili u povijesti Mete”, napisao je CEO Mark Zuckerberg u postu na blogu zaposlenicima. “Odlučio sam smanjiti veličinu našeg tima za oko 13% i otpustiti više od 11.000 naših talentiranih zaposlenika”, prenosi CNN.

Prošlog mjeseca tvrtka je objavila drugi tromjesečni pad prihoda i rekla da joj je dobit prepolovljena u odnosu na prethodnu godinu. Nekada procijenjena na više od bilijun dolara, od prošle godine tržišna vrijednost Mete pada i sada je na oko 250 milijardi dolara.

“Želim preuzeti odgovornost za ove odluke i za to kako smo došli ovdje”, napisao je Zuckerberg u svojoj objavi u srijedu. “Znam da je ovo teško za sve, a posebno mi je žao onima koji su pogođeni”.