13 C
Split

Facebook vas uvijek prati, pa i nakon što isključite lokaciju

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Kako stvari stoje, jednostavno gašenje praćenja putem Facebookovog izbornika nije dovoljno. Kompanja se, štoviše, hvali činjenicom da njihovom budnom oku ne možete pobjeći čak ni kada ugasite aplikaciju.

Mislite li da je isključivanje lokacijskih usluga unutar Facebooka dovoljno? Prema nedavnoj objavi na Mediumu, Facebook ima puno drugih načina na koje vas prati, a većina njih se bazira na zaobilaznom praćenju koje, nažalost, nije moguće isključiti bez dodatnog truda i troškova.

Aleksandra Korolova, korisnica Facebooka kojom se bavi spomenuti članak u nekoliko je navrata naglasila da je isključila lokacijske usluge te u Facebook aplikaciji navela da ne želi da ju prate zbog reklamiranja, pa čak išla tako daleko da u samim postavkama telefona isključi GPS, situacija se nije promijenila, a lokacijski marketing je nastavio po starom.

Facebook vas uvijek prati

Korolova pretpostavlja da problem leži u praćenju IP adrese koje, ironično, Facebook navodi kao sigurnosnu mjeru. Nakon što su Zuckerbergovu marketinšku kompaniju zatražili za komentar, Facebook je naglasio da već odavno koristi velik broj načina da prati svoje korisnike, s time da bi svi ‘trebali već odavno znati da stranice vezane s Facebookom šalju informacije Facebooku’.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Pala najpoznatija kineska raketa. Ni blizu Hrvatske,…

Ostaci najveće kineske rakete pali su u nedjelju u Indijski ocean, zapadno od Maldiva, a većina njezinih dijelova uništena...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img