Film pun dječjeg humora, koji otvara i neke ozbiljnije teme

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

‘Luis i društvo iz svemira’ može potaknuti razgovor s djecom o obiteljskim vrijednostima, vršnjačkom nasilju i prihvaćanju različitosti, kao i podsjetiti roditelje da posvete više vremena svojim mališanima.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, udruga Najsretnija beba Hrvatska pruža  za Kids friendly filmove.

 

Luis je usamljeni i od samohranog oca zapostavljeni jedanaestogodišnjak, kojem se život potpuno promijeni sklapanjem prijateljstva s tri šašava vanzemaljca. Iako možda likovima podsjeća na Čudovišta iz ormara Luis i društvo iz svemira daleko je od razine studija Pixar, čiji Izbavitelji 2 još uvijek igraju u kinima.

To ne znači da ne pruža dovoljno zabave, pogotovo najmlađima. Štosova ima na pretek i dosta se temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti (briljiraju u scenama kad se vanzemaljci pretvaraju u ljude), te pokojoj igri riječima (vanzemaljci uporno Zemlju nazivaju Zmeljom). Luis i društvo iz svemira može poslužiti za razgovor s djecom o obiteljskim vrijednostima, vršnjačkom nasilju i prihvaćanju različitosti, ali isto tako može podsjetiti roditelje da trebaju posvetiti više vremena svojim mališanima.

Za djecu: 4+

Za roditelje: Kako se štosovi temelje na slapstick gegovima i karikaturalnosti, i roditeljima bi film mogao biti dovoljno zabavan.

Nasilje: Nasilje je minimalizirano, a kako ima vršnjačkog nasilja može poslužiti za razgovor o toj temi s djetetom.

Zastrašujući prizori: Najmlađima bi transformacija u čudovište pred kraj film mogla biti malo jeziva. Tu je i stalna prijetnja da će radi nebrige oca Luis završiti u domu za nezbrinutu djecu.

Rječnik: Primjeren za djecu.

Seks: Ima par nepotrebnih seksualnih konotacija.

Tempo: Film je umjerenog tempa, što najmlađima omogućuje nesmetano praćenje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img