Firma iz Beograda obavlja radove u Vukovaru, priča je zanimljiva

0
1207
Foto: Screnshot/Ilustracija

Tehničke poslove  za Grad Vukovar obavlja tvrtka iz Beograda. Nekoliko osoba policija je sinoć legitimirala u Vukovaru, a na teren su izašli po dojavi građana. Automobil beogradskih tablica i nekoliko osoba zatekli su iza zgrade Mirovinskog osiguranja.

“Policija je izašla na teren po dojavi građana, legitimirala osobe, utvrdila njihov identitet, ali nismo našli elemenata kaznenog ili prekršajnog djela pa za daljnjim postupanje nije bilo potrebe”, kazali su nam iz PU Vukovarsko- srijemske.

Na videu koji nam je dostupan vidi se postupanje policije prema nekoliko osoba, među njima je  jedna žena, a svi pokazuju zastave države Srbije koje se kače na odjeću. Jedan od njih u ruci drži znak identičan znaku Belih orlova, postrojbe koja je sudjelovala u agresiji na Vukovar – piše Maxportal

Video je snimio pripadnik BBB iz Vukovara koji je i zvao policiju. U prtljažniku automobila beogradskih tablica vidi se i tehnička oprema.

Neslužbeno, riječ je o osobama koje su došle u Vukovar kako bi obavili tehničke poslove za Grad Vukovar 2023. godine

Dalje, također neslužbeno, Grad Vukovar je angažirao tvrtku iz Zagreba za obavljanje tehničkih poslova, a zagrebačka tvrtka je posao povjerila tvrtki iz Beograda.

Na tu temu poslali smo službeni upit Gradu Vukovaru odakle su nam u telefonskom razgovoru rekli da su angažirali tvrtku za instaliranje senzora i druge tehničke oprema za nadzor prometa, a više pojedinosti očekujemo u pisanom odgovoru.

Iz Grada Vukovara tijekom dana su nam odgovorili:

“Grad Vukovar je 17. svibnja 2022. godine putem javnog poziva ugovorio sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinanciranje razvoja pametnih i održivih rješenja u području prometa, odnosno postavljanje VU Smart Park sustava – uređaja za kontrolu parkirnih mjesta na javnim parkiralištima.

Sukladno osiguranim sredstvima, Grad Vukovar 21.04.2023. godine pokrenuo je postupak javne nabave za odabir izvođača radova.

Na temelju provedenog postupka nabave odabrana je tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. iz Zagreba s kojom je 10. srpnja 2023. godine i sklopljen ugovor o izvođenju radova s predviđenim rokom izvođenja od 4 mjeseca od uvođenja u posao.

Tvrtka POSLOVNI SISTEMI TILIA d.o.o. sudjelovala je na koordinacijama na temu usklađivanja radova te nas prethodno nije upoznala kako će za izvođenje ugovorenih radova angažirati podizvođače iz Republike Srbije.

Podizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta.

Dakle, sukladno Vašem pitanju – Grad Vukovar nije angažirao tvrtku iz Beograda da obavlja tehničke poslove u vrijeme Kolone sjećanja.”