Foto: Dugopolje org

Povodom dana Općine Dugopolje i blagdana svetog Mihovila nebeskog zaštitnika župe, sinoć je u domu kulture u Dugopolju otvorena izložba umjetničkih radova koju je postavila Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Dugopolje.

Na kojoj je izložen četrdesetak umjetničkih dijela poznatih hrvatskih umjetnika među kojima. su između ostalih; Miroslav Šutej, Petar Jakelić, Marija Grčić Tomasović, Đuro Pulitika, Gorki Žuvela, Dragan Nuić Vučković, Đuro Sedar, Ante Grčić, Dubravka Vojnović, Ivan Krstulović, Marko Majstorović, Vesna Pavlaković, Zlatko Kauzlarić Atač, Ivan Lacković Croata, Marko Gugić, Josip Botieri Dini, Marin Klaić, Miro Vuco, Ako Kujundžić, Valentino Rajković…a koja su nastala na likovnoj koloniji “Biston” u tri godine njezina rada od 1998. – 2000., koju je organizirala UDVDR Slitsko dalmatinske županije …

Trojica dugopoljskih branitelja Ivan Đuđerija, Marinko Jozić i Mario Radan izložili su svoje radove rađene u kamenu, kao što su poznate crkve i katedrale vjerne originalu i ostale radove od raznih vrsta kamenja s područja RH.

Na početku se uvodnim govorom obratio predsjednik UDVDR Ogranka Dugopolje Vlade Perišić, koji je istaknuo značaj izložbe dok je o umjetničkoj strani iste, govorio je Mladen Vuković posebno o likovnoj koloniji i njenim sudionicima, od kojih neki danas nisu više među nama…

Nakon obraćanja skupu i pohvale organizatorima izložbu je otvorio Damir Gabrić pročelnik ureda za hrvatske branitelje SDŽ i bit će otvorena za javnost do 1.10 2023.

Više fotografija OVDJE