Fra Mario Knezović: Je li smisao popisa da se smanji broj katolika?

  0
  Foto: Facebook

  Šokantno je odjeknula informacija Državnog zavoda za statistiku kako u Zmijavcima kod Imotskoga živi samo 36% katolika.  A gotovo svi, njih 99 posto, su kršteni  u katoličkoj crkvi, primili crkvene sakramente, pokopi su u skladu s katoličkim običajima (…)  Novoobjavljene podatke komentrao je fra Mario Knezović.

  “Prije deset godina tamo ih je bilo 98%. Naravno, svi znaju da je tamo sad vjerojatno i veći postotak katolika – 99%. No, objavljeni podaci kažu da je tamo najviše pripadnika drugih vjera. Kojih? Saib Babe, Babe Roge, Vukodlaka ili djeteline od četiri lista?

  Kako vjerovati cijelome popisu kad je na jednom očitom primjeru pokazana tolika traljavost i izraženi krivi podaci!? Pa ljudi moji kad kod ovih stvari imamo ovakve šlampavosti, kako onda tim državnim institucijama išta možemo vjerovati?

  Ako je lažan popis u Zmijavcima, onda znači da je moguće da je i drugdje. To znači da nije istina da u Hrvatskoj živi 79% katolika, a prije 10 godina ih je bilo 86%.

  Je li zadatak popisa bio smanjiti broj katolika?

  KLJUČAN UPIT: Čemu mogućnost popisa stanovništva digitalnim putem od kuće (što je ok!), a isti ti ne dopuštaju glasovanje na izborima digitalnim putem od kuće što je puno jednostavnije”, komentirao je Fra Mario Knezović.