FRANIĆ PROZIVA SPLITSKOG GRADONAČELNIKA “Puljak radi stvari na kojima bi mu pozavidio i pok. Milan Bandić.”

0
Foto; Dugopolje Org

Splitski gradski vijećnik i kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić oglasio se priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti.

Nakon Puljkove recentne farse s javnim pozivima i javnim natječajima kojima je gradonačelnik na neviđen način, a samo radi vlastitog PR-a, prevario preko 500 splitskih intelektualaca koji su mu poslužili samo kao alibi, Puljkova farsa evoluira u korupciju i trgovanje utjecajem.

Nevjerojatna je odluka Gradonačelnika i njegovih suradnika da od svih direktora gradskih tvrtki i Ravnatelja javnih ustanova mailom zatraži potpis kojim se ovlašćuje tvrtka Rheos d.o.o., kao jedini posrednik za osiguranje svih vrsta rizika kod osiguravajućih društava, a koji će posredovati u osiguranju cjelokupne gradske imovine i svih tvrtki u vlasništvu grada Splita.

Procijenjena vrijednost polica osiguranja za cjelokupnu gradsku imovinu i imovinu tvrtki u vlasništvu grada Splita je cca. 15 milijuna kuna, čime je Gradonačelnik omogućio privatnoj tvrtki Rheos d.o.o. da ostvari prihod od provizije u iznosu od 2 milijuna i 250 tisuća kuna.

Ovaj potez gradonačelnika je nezabilježen način zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem i nezakonitim pogodovanjem na kojemu bi mu zavidio i pok. Milan Bandić.

U situaciji kad je deficit gradskog proračuna 130 mil. kn, a većina gradskih tvrtki posluje s minusom, jednostavnim proširenjem djelatnosti moglo se omogućiti da npr. gradska tvrtka Stano-uprava d.o.o. obavlja i brokerske poslove u osiguranju za cjelokupnu gradsku imovinu, čime bi prihod od 2 milijuna i 250 tisuća kuna pripao gradskoj tvrtki umjesto privatniku kojeg je Puljak odredio očito s nekom vrstom interesa koju bi DORH trebao ispitati” – piše u priopćenju.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here