Gazda javno nudi plaće 15.000 kn, a lani su radnici prosječno primali 4.700 kn

0
Foto: Facebook

Brojni mediji su ovih dana prenijeli vapaj tvrtke koja traži 100 radnika te se hvali da im može ponuditi plaću i do 15.000 kuna.

Sve je počelo kad je prijevozničku tvrtku Ricardo u Dardi posjetio osječki župan Ivan Anušić. Na tom sastanku vlasnik  tvrtke Milan Vrdoljak naglasio je kako muku muči s osiguravanjem dovoljnog broja kvalificiranih vozača

“Da nam ovog trenutka dođe i 100 vozača, za sve njih bilo bi posla. Samo to vam je dovoljan pokazatelj kakav problem imamo. Znam da oko zanimanja vozača vlada fama da kad sjednu u kabinu nema ih doma mjesec dana, ali nama nedostaju i vozači koji obavljaju loko dostavu, s radnim vremenom od 7 do 15 sati.

A mislim pritom da su u ovoj grani korektne plaće, u našoj tvrtki su u rasponu od sedam, pa i više od 15 tisuća kuna. Dakle, to je daleko ispod minimalca. No, mislim da sličnih problema ima i u drugim strukama”, rekao je Vrdoljak, kako je priopćila Županijska uprava.

Ipak, finacijski izvještaj za prošlu godinu otkriva malo drugačiju sliku o primanjima u Ricardu, piše portal Danica.hr,  u kojem su lani u prosjeku bila zaposlena 284 radnika na čije je neto plaće otišlo ukupno 16 milijuna kuna.

Prosječna neto plaća, dakle, iznosila je skromnih  4700 kuna, što znači da je dobar dio radnika dobivao i manje od toga.

Je li moguće da je prosječna neto plaća ove godine toliko narasla – nismo uspjeli doznati.

DP