Thursday, September 23, 2021
HomePripremaGdje ima najviše zaposlenih na 1000 stanovnika? Jedan grad se pohvalio da...

Gdje ima najviše zaposlenih na 1000 stanovnika? Jedan grad se pohvalio da je ušao u top 10 u Hrvatskoj!

Vinkovci su se „ugurali“ među deset hrvatskih gradova po broju zaposlenih na tisuću stanovnika, objavili su u ponedjeljak iz tog Grada, pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Najveći broj zaposlenih na tisuću stanovnika krajem ožujka 2020. godine imali su Varaždin, Čakovec, Zabok, Prelog, Sveta Nedelja, Koprivnica, Krk, Poreč, Dubrovnik i Vinkovci.

Prednjači Varaždin sa 630 zaposlenih na tisuću stanovnika, slijede ga Čakovec s 571 i Zabok s 525 dok su Vinkovci na desetom mjestu s 401 zaposlenim na tisuću stanovnika, navodi Grad pozivajući se na nedavno objavljene konačne podatke DZS – a.

Popunjene poduzetničke zone

Pročelnik Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoje Niče kaže kako su u tom gradu do početka korone uspjeli popuniti obje poduzetničke zone, Jošine i Zalužje. U postupku je proširenja zone Zalužje koja će umjesto 39 hektara imati više od 188 hektara površine za prihvat novih poduzetnika i otvaranje novih radnih mjesta.

„To dovoljno govori o potencijalima koje posjedujemo, ali koje prepoznaju i poduzetnici i investitori. Također, nakon što smo popunili i sve kapacitete u Tehnološkom parku, prošle godine u veljači otvorili smo i Poduzetnički inkubator koji je već u prvoj polovici ove godine bio popunjen te tamo sada 18 poduzetnika razvija nove inovativne proizvode, procese i usluge“, ističe Niče, a prenosi Grad Vinkovci.

DP/foto: Grad Vinkovci

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments