foto: screenshot

Polazeći od pretpostavke kako će biti kažnjen za psovke upućene Draženu Kevriću, predsjedniku sudskog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, pošto mu je pročitao nepravomoćnu presudu za ratne zločine nad osječkim Srbima 1991. godine, Branimir Glavaš sudu je poslao podnesak kojim traži ispravak zapisnika jer u njemu, kaže, nije točno navedena uvreda upućena sucu.

U Glavaševu podnesku od 30. listopada koji je objavio na svome Facebook profilu navodi se kako je u zapisniku navedeno da je sucu kazao ‘Vi ste gov**. Nabijem na k**** vas i vaš sud‘, što nije točno jer je, ističe, sucu rekao: ‘Sram Vas bilo. Vi ste jedno go***. Nabijem vas na k****, vas i vaš sud‘.

Pozivajući se na odredbe članka 410. stavak 2. Zakona o kaznenom postupku Glavaš je putem branitelja stavio primjedbu na sadržaj Zapisnika o objavi presude od 27. listopada 2023. godine, tražeći da se on dopuni i da se u njega u cijelosti unese psovka koju je uputio predsjedniku vijeća nakon izricanja presude.

Podsjetimo, Glavaš je na ponovljenom suđenju u slučajevima ratnih zločina nazvanima ‘selotejp‘ i ‘garaža‘ nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora, prenosi Jutarnji.