Goluža ironično poručuje Sandri Benčić: “Ti se nemaš sramit kaj. Slobodno reci koliko si studirala.”

0
271
Foot: Screenshot

Trpimir Goluža piše o kandidaturi Sandre Benčić za premijerku i “rupama” u njezinom životopisu.

“Jučer je Tomislav Tomašević “urbi et orbi” objavio kako je Sandra Benčić kandidatkinja Možemo – politička platforma za premijerku RH, a da će se on kandidirati za drugi gradonačelnički mandat u Zagrebu. Iz javno dostupnih podataka i životopisa kandidatkinje za premijerku nemoguće je vidjeti dinamiku njenog formalnog obrazovanja. Navodi se tek: “”završila je Pravni fakultet u Zagrebu.”

Ne može se pronaći podatak kad je upisala fakultet i kad je diplomirala. Javnošću kruži informacija da je Benčićeva diplomirala u 36. godini života, no ista nikad nije službeno niti izravno od gđe. Benčić potvrđena ili osporena.

Ne smatram sramnim da netko studij koji traje 5 godina studira gotovo 20 godina ili da diplomira u kasnim četrdesetim no isto mi se čini nemogućim s obzirom na pravila studiranja na hrvatskim sveučilištima, a poglavito Zagrebačkom sveučilištu na kojem je Benčićeva navodno studirala i diplomirala.

Isto tako držim da bi svaki kandidat za visoke državne dužnosti trebao javnosti podastrijeti svoj detaljan životopis pogotovo po pitanju obrazovanja i stjecanja stručnih kvalifikacija.

Zato Sandra nej se sramit, ti se nemaš sramit kaj! Sam’ nam reci kad i kol’ko dugo si studirala i to je to”, ističe Goluža.