Google karte i za osobe s invaliditetom

Usluga je trenutno dostupna samo u pojedinim velikim svjetskim gradovima, no u planu je postupno proširenje i na ostale gradove

0

Najpoznatija aplikacija za navigaciju u fazi  je uvođenja posebnog načina navigacije prilagođene potrebama osoba s invaliditetom. Cilj je olakšati kretanje tako da su u karte unesene rute prilagođene invalidskim kolicima.

Da bi se pronašle prilagođene rute potrebno je upisati odredište, potom kliknuti na „Directions“ i izabrati javni prijevoz. Nakon odabira „Opcija“ moguće je dobiti popis prilagođenih ruta. Osim popisa odgovarajućih ruta postoji i mogućnost dodavanja rute koja bi odgovarala osobama s invaliditetom, te raznih bilješki koje će pomoći u kretanju osobama s invaliditetom.

Usluga je trenutno dostupna u navedenim svjetskim metropolama: New York, London, Mexico, Tokyo, Sydney i Boston. U planu je i proširenje koje bi obuhvatilo i ostale gradove i mjesta diljem svijeta, no proširenje i dostupnost usluge ovisit će prvenstveno o suradnji s lokalnim pružateljima javnog prijevoza, donosi DalmacijaNews.hr.