Googleovi “street view” automobili ponovo u Hrvatskoj

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

“Street View” je popularna usluga na Google Mapsu, koja je trenutno dostupna u više od 85 zemalja svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a pomoću te usluge korisnici mogu u virtualnom formatu 360° vidjeti različite ulice, kulturnu i nacionalnu baštinu, kao i oznake za bolnice, turističke, trgovačke, sportske i druge objekte.

Po cijeloj Hrvatskoj od 31. srpnja ove godine Googleovi automobili, označeni sa “street view”, ponovo će voziti ulicama zbog osvježavanja informacija na Google Mapsu o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi i mjesta, a sve će trajati oko dva mjeseca, najavili su u srijedu iz Googlea.

“Google će i ovom prilikom, kao i prije, učiniti sve za zaštitu privatnosti osoba i imovine. Prije objave na “street viewu” podaci i prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju”, poručuju iz Googlea.

Podsjećaju da “street view” ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija, a koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb “prijavi problem” u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Hrvatsku je Google uvrstio u “street view” uslugu na Google Mapsu 2012., a nakon što je točno prije sedam godina ili u srpnju 2011., počeo prvi i zadnji put do sada automobilima, tada i specijalnim biciklima, voziti po Hrvatskoj, mapirajući ulice i dro po Hrvatskoj. Tu uslugu Googlea koriste milijuni ljudi diljem svijeta u mjestima i gradovima za pronalaženje lokacije nekog hotela, restorana ili drugog objekata.

Osim pozicioniranja ulica i cesta, usluga nudi i visoko kvalitetne fotografije koje korisniku, dok ih gleda, daje osjećaj ‘kao da je tamo’.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Sučeljavanje kandidata za čelno mjesto Splita: Bez sadržaja, vizije, rješenja,..; Puljak: “Jesam, pjevao sam ustaške!”

U emisiji OTVORENO hrvatske televizije gostovali su  Ante Franić - SDP, Željko Kerum - HGS, Vice Mihanović - HDZ, Jakov Prkić -  Pametno za Split...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img