Goran Kotur: “Puljak je duboko zagrabio u HDZ-ov kadrovski bazen”

0
Foto: N1

SDP-ov Goran Kotur komentirao je u Novom danu za N1 situaciju u splitskom Gradskom vijeću za koju se već neko vrijeme u javnost šalje slika da koalicijska i programska suradnja visi o tankoj niti.

“Što se tiče programske suradnje, situacija nije idealna, ali vjerujemo da se može napraviti razvojni iskorak i da nakon 40 godina možemo pokrenuti razvoj Splita. Nažalost, definirano je samo 10 strateških projekata. Imamo opće ciljeve, ali treba nam plan rada, onda bi suradnja bila puno bolja. Ovako se velikim dijelom bavimo prepucavanjima”, rekao je Goran Kotur.

Na pitanje što ako dođe ipak do razlaza koalicije, kazao je: “U programskoj suradnji je 17 vijećnika, 16 je većina. Ako Most ne podrži proračun, na proljeće idemo na izbore. Bitno nam je da se provedu projekti koji su bitni za život ljudi.”

O istupima zastupnika Mosta kaže: “Vjerujem da oni kao stranka desnice imaju drugačije političke prioritete. Imaju opravdane kritike na račun gradonačelnika. O nekim se stvarima razgovara, ali jedno je razgovarati, a drugo je napraviti.”

“Građanima Splita nisu u interesu novi izbori. Split nema vremena čekati, o nekim projektima se već desetljećima govori”, dodaje Kotur.

Ističe da je novi GUP definitivno jedan od prioriteta:

“Donošenje novog GUP-a je jedna od bitnijih stvari, a jesmo li dobili nekoliko posto više ili manje, to je nebitno. Mislim da nitko od kolega u Gradskom vijeća ne razmišlja tako da se bavi interesima stranke.”

Na pitanje postoji li “tiha koalicija” gradonačelnika Ivice Puljka i HDZ-a, Kotur odgovara:

“Gradonačelnik je duboko zagrabio u HDZ-ov kadrovski bazen. Postoji li dogovor s kolegom Mihanovićem, ne znam, ali znam da HDZ-ovi kadrovi dobro kotiraju kod gradonačelnika Puljka.”

DP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here